Ελλαδα

«Η Αθήνα ντύθηκε πορτοκαλί» - Πώς σχολιάζουν τα διεθνή μέσα το πέπλο που σκέπασε τον ουρανό της χώρας

Το φαινόμενο της αφρικανικής σκόνης απασχόλησε σχεδόν όλα τα μεγάλα διεθνή ΜΜΕ

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το πορτοκαλί πέπλο που σκέπασε τον αττικό ουρανό
«Η Αθήνα ντύθηκε πορτοκαλί» - Πώς σχολιάζουν τα διεθνή μέσα το πέπλο που σκέπασε τον ουρανό της χώρας © ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Αφρικανική Σκόνη: Πώς σχολίασαν τα διεθνή μέσα - Το φαινόμενο της αφρικανικής σκόνης απασχόλησε σχεδόν όλα τα μεγάλα διεθνή ΜΜΕ

Το πέπλο της αφρικανικής σκόνης που έκανε τον ουρανό της Αττικής και άλλων περιοχών της Ελλάδας πορτοκαλί, βρίσκεται στο επίκεντρο των διεθνών μέσων ενημέρωσης.

«Η Αθήνα “ντύθηκε” Σαχάρα», σχολιάζουν τα διεθνή μέσα για τις εικόνες από την πρωτεύουσα, αλλά και άλλων πόλεων της χώρας, μετά από το πρωτοφανές καιρικό φαινόμενο.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d0rngm1hsiyh)

Πώς σχολίασαν τα διεθνή μέσα

Guardian: «Η Αθήνα κατακλύζεται από πορτοκαλί ομίχλη από την καταιγίδα σκόνης της Σαχάρας

»Οι αρχές στην Ελλάδα προειδοποιούν ότι οι συγκεντρώσεις σκόνης μπορούν να μειώσουν το ηλιακό φως και την ορατότητα, ενώ τα αυξανόμενα επίπεδα των λεπτών σωματιδίων ρύπανσης ενέχουν κινδύνους για την υγεία».

CNN: «Η Αθήνα έγινε πορτοκαλί, το Ελσίνκι ντύθηκε στα λευκά με τις καιρικές συνθήκες της Ευρώπης να αποτελούν έκπληξη. Από την πλευρά τους, οι αρχές εξέδωσαν προειδοποιήσεις για την δημόσια υγεία. Η ελληνική Μετεωρολογική Υπηρεσία ανακοίνωσε πάντως, ότι η σκόνη θα αρχίσει σταδιακά να υποχωρεί από σήμερα το πρωί και τις απογευματινές ώρες θα περιοριστεί στα ανατολικά.

Η επέλαση της αφρικανικής σκόνης στον αττικό ουρανό
Η επέλαση της αφρικανικής σκόνης στον αττικό ουρανό © (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

»H περίεργη αυτή εικόνα στη νότια Ευρώπη έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την ασυνήθιστα σφοδρή χιονόπτωση που πλήττει την βόρεια γηραιά ήπειρο».

CNBC: «Πορτοκαλοκόκκκινη η ΑΘήνα από τη σκόνη της Σαχάρας. Οι ισχυροί άνεμοι, παράλληλα με τις υψηλές θερμοκρασίες προκάλεσαν επίσης την έντονη ανησυχία των αρχών για δασικές πυρκαγιές».

Η επέλαση της αφρικανικής σκόνης στον αττικό ουρανό
Η επέλαση της αφρικανικής σκόνης στον αττικό ουρανό © (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Le Figaro: «Ένα πυκνό σύννεφο σκόνης από τη Σαχάρα σκεπάζει την Αθήνα και πολλά άλλα μέρη της Ελλάδας», αναφέρει στον τίτλο της η γαλλική εφημερίδα.

Dailymail: «Η σκόνη από την έρημο Σαχάρα έκανε την Αθήνα πορτοκαλί χθες, καθώς τα σύννεφα που πνέουν στη Μεσόγειο Θάλασσα έκαναν τα μνημεία της πόλης να θυμίζουν περισσότερο σκηνές από τον Άρη. Οι ισχυροί νότιοι άνεμοι που έρχονταν από τη βόρεια Αφρική έβαψαν τη νότια Ελλάδα με την ασυνήθιστη απόχρωση καθώς περνούσε η μέρα».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ