Ελλαδα

Αποφασισμένοι να σκοτώσουν οι δράστες της δολοφονίας Λυγγερίδη - Αποκαλυπτικοί διάλογοι

«Έχουμε πόλεμο κ@@μπατσοι - Θα σας βρούνε όλους κρύους»

62224-137655.jpg
Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
12 άτομα με κουκούλες μπαίνουν σε όχημα της αστυνομίας
Σε μεταξύ τους επικοινωνίες οι χούλιγκαν παραδέχονται τις προθέσεις που είχαν ακόμη και να σκοτώσουν © EUROKINISSI

Ρέντη: Αποφασισμένοι για να σκοτώσουν οι δράστες των αιματηρών επεισοδίων – «Θα σας βρούνε όλους κρύους»

Αποφασισμένοι και οργανωμένοι για να σκοτώσουν φέρονται να ήταν οι αρχηγοί και τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης των οπαδών μεγάλης ομάδας της Σούπερ Λιγκ, που έδρασαν κατά τη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη στου Ρέντη.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d0rmtiicug4h)

Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι με τους δράστες να «πανηγυρίζουν»

Από τη δικογραφία των 6.000 σελίδων προκύπτει πως οι δράστες είχαν συγκεκριμένη δομή και δρούσαν κατόπιν εντολών της ιεραρχίας. Αποκαλυπτικοί είναι οι διάλογοι που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, με τους δράστες να επιχαίρουν, λίγα μόλις λεπτά μετά τον τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού. Ο πυρήνας των χούλιγκαν που προκάλεσαν τα αιματηρά επεισόδια στου Ρέντη βρίσκεται πλέον στα χέρια της Αστυνομίας.

Οργανωμένοι, πειθαρχημένοι και αποφασισμένοι. Έτσι περιγράφονται από αστυνομικές πηγές οι συλληφθέντες για τα επεισόδια της 7ης Δεκεμβρίου που προκάλεσαν τον θάνατο του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη.

Ο διάλογος μεταξύ του προφυλακισθέντα για τη ρίψη της φονικής φωτοβολίδας και του αδερφού του, που επίσης έχει συλληφθεί αποκαλύπτει την κυνικότητα τους. Ο μικρότερος αδερφός τον καθησυχάζει για τις συνέπειες και τις συνθήκες που πρόκειται να αντιμετωπίσει στο Κέντρο Κράτησης:

Τηλεφωνική συνομιλία αδερφών:

Αδερφός: Ναι ρε μ@@@@.

Δράστης: Πρέπει να με περιμένει όλη η Αυλώνα εκεί μέσα.

Αδερφός: (Χαχαχα) Γ@@@@ τα

Δράστης: Εντάξει δεν θα με πάρουν και με… και να μην με περιμένανε, ξέρουνε τι έχω κάνει γι` αυτό δεν θα με πέρνανε μεεε…

Αδερφός: Ναι ρε αφού ο γύφτος στο Ζεφύρι μου πε ότι μου λέει μόνο και μόνο που έχεις κάνει αυτό…

Δράστης: Για πες.

Αδερφός: Μόνο και μόνο που έχεις κάνει αυτό λέει θα σε έχουν όλοι πολύ πάνω.

Από τους περίπου 20 βασικούς οργανωτές οι οκτώ ήταν ο σκληρός πυρήνας της ηγεσίας και πέντε από αυτούς οι ηθικοί αυτουργοί της επίθεσης την μοιραία νύχτα της 7ης Δεκεμβρίου.

Το σχέδιο επίθεσης των χούλιγκαν

Σύμφωνα με την έρευνα της αστυνομίας δύο άτομα από την ομάδα των ηθικών αυτουργών, ένας εξ αυτών ο μάνατζερ του τράπερ, κατασκεύασαν πριν τον αγώνα και στη συνέχεια μετέφεραν τα πολεμοφόδια από το γήπεδο «Καραϊσκάκη» στο « Μελίνα Μερκούρη». Ο αρχηγός ωστόσο της Θύρας των θερμόαιμων τροποποίησε το σχέδιο επίθεσης μόλις έφτασε στο γήπεδο και έδωσε εντολή να γίνει μετά το 1ο σετ αντί του τέλους του αγώνα.

Αρχηγός και μάνατζερ έβγαλαν τον κόσμο από το γήπεδο, τους «μικρούς» όπως τους αποκαλούσαν, τους εξόπλισαν και έδωσαν την εντολή, με τον Αρχηγό να ρίχνει την πρώτη φωτοβολίδα. Οι αστυνομικοί άκουσαν τον μαινόμενο αλλά καθοδηγούμενο όχλο που είχε κάλυψη σαν στρατιωτικό άγημα από μοτοσικλέτες και αυτοκίνητα προπομπούς, να φωνάζουν:

«Έχουμε πόλεμο κ@@μπατσοι, θα σας σκοτώσουμε όλους. Νέα Σμύρνη σας χρειάζεται ξανά. Θα σας βρούνε όλους κρύους».

Συλληφθέντες με κουκούλες μπροστά σε τοίχο με συνοδεία αστυνομικών
Ο πυρήνας των χούλιγκαν βρίσκεται πλέον στα χέρια της Αστυνομίας © EUROKINISSI

Οι δράστες γνώριζαν ακόμη και τις κάμερες

Όπως προέκυψε από την έρευνα, αφορμή για την επίθεση ήταν η επέτειος Γρηγορόπουλου και τα επεισόδια που είχαν προηγηθεί στον Βόλο. Έστειλαν τους φυσικούς αυτουργούς να προμηθευτούν μπιτόνια με βενζίνη από κοντινό πρατήριο και έφεραν δυναμίτες για να κατασκευάσουν επί τόπου αυτοσχέδιες βόμβες που εξαπέλυαν στους αστυνομικούς μαζί με τις φωτοβολίδες.

Μάλιστα από απομαγνητοφωνημένη συνομιλία των αδερφών εκ των οποίων ο ένας κατηγορείται για την μοιραία βολή, προκύπτει και η ανησυχία τους μήπως ανακαλύψει η Αστυνομία τους προπαρασκευαστικές τους ενέργειες με τον μάνατζερ να τους ενημερώνει από πού είχε συλλέξει υλικό από κάμερες η Αστυνομία.

Σε μεταξύ τους επικοινωνίες οι χούλιγκαν παραδέχονται τις προθέσεις που είχαν ακόμη και να σκοτώσουν και μάλιστα με αναρτήσεις σε social media έδειχναν και την ικανοποίησή τους για το αποτέλεσμα.

Τηλεφωνική συνομιλία εμπλεκομένων:

Φίλος: Και ευθεία βολή ε; Μπαμ.

Χούλιγκαν: Ναι

Φίλος: Και όποιον πάρει ο χάρος

Χούλιγκαν: Τα πήγανε 10 άτομα εκεί τα άδειασαν όλα. Εδώ ρε μ@@@ είχαν 40 δυναμίτες. Δεν ήταν μόνο ναυτικές ήταν πολλά τα πράγματα εκείνη την ημέρα. Ξέρεις τι είναι να φας 40 δυναμίτες τώρα;

Φίλος: Πήγανε για θάνατο δηλαδή; Πήγαν να σκοτώσουν

Χούλιγκαν: Ναι πήγαν να γ@@@@ τα ΜΑΤ και ήταν λίγα τα ΜΑΤ.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d0rmoymt5flt)

Τα ερωτήματα για τον αρχηγό με το ψευδώνυμο «Κοντός»

Το ερώτημα που ενδεχομένως θα απασχολήσει τις Ανακριτικές Αρχές και παραμένει αναπάντητο για τον Αρχηγό των χούλιγκαν με το ψευδώνυμο «Κοντός», είναι ποιοι τον βοήθησαν να διαφύγει εγκαίρως εκείνη τη νύχτα.

Ένα ακόμη σοβαρό ερώτημα για εκείνον είναι ότι εντοπίστηκε στα Ιωάννινα στην προσπάθειά του να διαφύγει και είχε πάνω του 5.000 ευρώ. Κανείς άλλος από τους συλληφθέντες δεν είχε αντιληφθεί το παραμικρό για την επιχείρηση της Αστυνομίας, εκτός από αυτόν που φαίνεται πως κάποιος είχε πληροφόρηση και τον ενημέρωσε.

«Αυτοί οι άνθρωποι, όσοι έχουν συλληφθεί και όσοι θα συλληφθούν, θα ανακριθούν, θα εξεταστούν δηλαδή από τους τακτικούς ανακριτές, που σημαίνει ότι είναι σημαντικές αυτές οι ερωτήσεις και απαντήσεις που θα δοθούν, γιατί θα προκύψουν ενδεχομένως και νέα στοιχεία, ίσως και οποιοσδήποτε είχε την οποιαδήποτε εμπλοκή», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Ο ρόλος της ηγετικής ομάδας και τα οικονομικά της και όχι μόνο οφέλη που προκύπτουν από την έρευνα της Αστυνομίας, ίσως αναδείξει και άλλους εμπλεκόμενους.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ