Ελλαδα

Το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας απέρριψε προσφυγή του Κ. Αγοραστού για την τραγωδία των Τεμπών

Κατηγορείται για παραβίαση καθήκοντος σε βαθμό πλημμελήματος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Έρευνα από την οικονομική εισαγγελία σε συμβάσεις της ΕΡΓΟΣΕ μετά την τραγωδία στα Τέμπη με τη σύγκρουση τρένων
© EUROKINISSI/ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ

Τέμπη: Το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας απέρριψε προσφυγή του Κώστα Αγοραστού 

Το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας απέρριψε την προσφυγή του τέως περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού με την οποία ζητούσε να μην συσχετιστεί με την κύρια υπόθεση της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών, η ποινική δίωξη που έχει ασκηθεί εναντίον του για τις χωματουργικές εργασίες, λίγες ώρες μετά την μοιραία σύγκρουση.

Όπως μεταδίδει η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Λάρισας Ελπίδα Κουτσογιάννη, ο τέως περιφερειάρχης θα απολογηθεί στον Εφέτη Ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση και αναμένεται να δικαστεί μαζί με όλους τους κατηγορούμενους στην μεγάλη δίκη που προβλέπεται να ξεκινήσει στη Λάρισα το ερχόμενο Φθινόπωρο.

Toν περασμένο Φεβρουάριο, η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Λάρισας άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος του κ. Αγοραστού για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος με τον πρώην περιφερειάρχη να αρνείται το αδίκημα.

Με υπόμνημα τόνιζε ειδικά ως προς το επίδικο σκέλος της «αλλοίωσης» του χώρου της σιδηροδρομικής τραγωδίας. Παράλληλα, υπογράμμιζε, πως η Περιφέρεια Θεσσαλίας είχε υποστηρικτικό και όχι αποφασιστικό ρόλο στις εργασίες που ακολούθησαν στον τόπο της τραγωδίας, μετά και την περαίωση της έρευνας από τις Αρχές για τον εντοπισμό θυμάτων, προκειμένου να αποκατασταθούν οι συγκοινωνίες.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ