Ελλαδα

«Τσιμπημένη» η τιμή της βενζίνης

Κυμαίνεται λίγο κάτω από τα 2 ευρώ/λίτρο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αντλία Βενζίνης
© EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Βενζίνη: «Τσιμπημένη» η τιμή της - Κυμαίνεται λίγο κάτω από τα 2 ευρώ/λίτρο

Η πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών Αττικής, Μαρία Ζάγκα, μίλησε για την τιμή της βενζίνης και αποκάλυψε πως «ήδη τα σημερινά τιμολόγια με τα οποία αγοράσαμε καύσιμα είναι λίγο τσιμπημένα, τώρα θα μου πείτε πότε πρόλαβαν. Η αύξηση δεν έχει μπει από σήμερα είναι από χθες το πρωί».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d0nu1pmdx8gh)

Τι είπε η Μαρία Ζάγκα για την τιμή της βενζίνης

«Τα τιμολόγια έρχονται στα μαγαζιά από τις εταιρίες οι οποίες τα έχουν πάρει από τα διυλιστήρια. Οι τιμές οργανώνονται από τα δύο διυλιστήρια που έχουμε στην Ελλάδα και από το υπουργείο Ανάπτυξης.

Πρόβλεψη για το πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση δεν μπορούμε να κάνουμε. Εκείνο που βλέπουμε είναι ότι η τιμή της βενζίνης "τσιμπάει" συνέχεια σιγά σιγά, δηλαδή έρχεται στα τιμολόγια συν ένα λεπτό, συν ένα λεπτό, σήμερα συν δύο λεπτά.

Άρα η τιμή θα περάσει τα δύο ευρώ/λίτρο και μιλάω πάντα για τους νομούς Αττικής και Θεσσαλονίκης.

Δεν μιλάω για Κυκλάδες, Δωδεκάνησα, δεν μιλάω για ηπειρωτική Ελλάδα που είναι μακριά.

Είναι λίγο περίεργη η κατάσταση, η οποία οφείλεται στις αναταράξεις που συμβαίνουν διεθνώς στις τιμές, αλλά να μην την πληρώνουμε πάντα και εμείς οι πρατηριούχοι, ότι εμείς από μόνοι μας ανεβάζουμε τις τιμές.

Εμείς έχουμε δυο χρόνια πλαφόν, που σημαίνει ότι είναι κλειδωμένο το ποσοστό του κέρδους μας.

Το 60% στα 2 ευρώ/λίτρο είναι φόρος. Είμαστε η 3η πιο ακριβή χώρα στην αμόλυβδη στην Ευρώπη. Αν πέσει ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης θα κατεβούμε στην 11η θέση.
Αλλά μπορεί και να είναι μέση τιμή σε Αττική και Θεσσαλονίκη από 1, 95 έως 2 ευρώ το λίτρο και να βλέπω πρατήρια να πουλάνε με τιμή 1,85 και να μην μιλάει κανένας.

Εγώ δεν λέω ότι όλα τα φτηνά μαγαζιά είναι σωστά, αλλά όσα μαγαζιά πιάνουν με πειραγμένες αντλίες και με νοθευμένο καύσιμο είναι φτηνά μαγαζιά».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.