Ελλαδα

Νέο κύμα σκόνης και λασποβροχές από την Τρίτη - Οι προγνώσεις των μετεωρολόγων

Η πρώτη πρόβλεψη για τον καιρό το Πάσχα

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Καιρός: Έρχεται σκόνη, λασποβροχές και κρύο
Καιρός: Έρχεται σκόνη, λασποβροχές και κρύο © ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI

Καιρός: Η πρόγνωση Μαρουσάκη για τις επόμενες ημέρες - Έρχεται σκόνη, λασποβροχές και κρύο 

Αφρικανική σκόνη και λασποβροχές έρχονται σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη από αύριο Τρίτη μέχρι τουλάχιστον την Πέμπτη ενώ ο μετεωρολόγος έκανε και την πρώτη πρόβλεψη για τη Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα αναφέροντας πως ο καιρός θα είναι αρκετά άστατος. Την ίδια ώρα σύμφωνα με τον Γιώργο Τσατραφύλλια τις επόμενες ημέρες αναμένεται εντυπωσιακή πτώση της θερμοκρασίας.

Μαρουσάκης: Έρχεται νέο κύμα σκόνης και λασποβροχές

Όπως αναφέρει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης: «με ζέστη ξεκινά η νέα εβδομάδα, ενώ από αύριο μας έρχεται ξανά η αφρικανική σκόνη συνοδεία και λασποβροχών.

Η εβδομάδα όπως όλα δείχνουν θα κλείσει με αρκετές βροχές, απομάκρυνση της αφρικανικής σκόνης και πτώση της θερμοκρασίας με μια πρώτη τάση για τη Μεγάλη εβδομάδα και το Πάσχα να θέλει αρκετά άστατο καιρό και θερμοκρασίες κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα».

Όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος του OPEN, αύριο Τρίτη και κυρίως Τετάρτη και Πέμπτη θα έχουμε ένα έντονο επεισόδιο αφρικανικής σκόνης που θα συνοδευτεί και από κάποιες λασποβροχές, ιδιαίτερα για τα δυτικά, κεντρικά και βόρεια τμήματα. Θα είναι πυκνές οι συγκεντρώσεις σκόνης και θα επηρεάζεται και η οριζόντια ορατότητα, καθώς οι άνεμοι θα είναι ήπιοι.

Με ζέστη ξεκινά η νέα εβδομάδα, ενώ από αύριο μας έρχεται ξανά η αφρικανική σκόνη συνοδεία και λασποβροχών. Η εβδομάδα...

Posted by Klearhos Marousakis on Sunday, April 14, 2024

Πώς θα είναι ο καιρός το Πάσχα - Η πρόγνωση Μαρουσάκη

Τα φαινόμενα, τονίζει ο μετεωρολόγος του OPEN, δεν θα είναι επικίνδυνα ωστόσο θα έχουμε έναν άστατο καιρό με βροχοπτώσεις μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα που θα κρατήσει μέχρι και το Πάσχα.

Η κυκλοφορία της ατμόσφαιρας θα αλλάξει και έτσι θα ανοίξει ο δρόμος για κίνηση ψυχρών αέριων μαζών από την κεντρική Ευρώπη προς τη χώρα μας και αυτό θα δημιουργήσει ένα άστατο σκηνικό.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d0kekpanwyy1)

Τσατραφύλλιας: Εντυπωσιακή πτώση της θερμοκρασίας

«Εντυπωσιακή θα είναι η πτώση του υδραργύρου τις επόμενες ημέρες» σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιώργο Τσατραφύλλια που αναφέρει ότι «μέχρι το Σάββατο και σταδιακά η πτώση θα είναι της τάξης των 16 βαθμών!»

Επίσης σύμφωνα πάντα με τον μετεωρολόγο του Alpha, «την Τετάρτη έρχονται (λασποβροχές) και το Σάββατο έρχονται οι πολυπόθητες βροχές κυρίως για τη δυτική Ελλάδα,τη βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο.Ακόμη αυξημένες θα είναι και οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα την Τρίτη και την Τετάρτη ενώ πολύ ισχυροί θα πνέουν οι νοτιάδες την Τετάρτη στο Αιγαίο (7-8 μποφόρ)».

Καλημέρα!Εντυπωσιακή θα είναι η πτώση του υδραργύρου τις επόμενες ημέρες.Μέχρι το Σάββατο και σταδιακά η πτώση θα είναι...

Posted by Γιώργος Τσατραφύλλιας on Sunday, April 14, 2024

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ