Ελλαδα

Σεισμός στην Εύβοια: Νέα δόνηση 4,5 Ρίχτερ τα ξημερώματα και πλήθος μετασεισμών

Είχαν προηγηθεί δύο σεισμικές δονήσεις 4,5 και 4,2 Ρίχτερ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σεισμός στην Εύβοια: Νέα δόνηση 4,5 Ρίχτερ
Σεισμός στην Εύβοια: Νέα δόνηση 4,5 Ρίχτερ

Σεισμός στην Εύβοια: Νέα δόνηση 4,5 Ρίχτερ - Είχαν προηγηθεί δύο σεισμικές δονήσεις 4,5 και 4,2 Ρίχτερ

Σεισμική δόνηση 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που χαρακτηρίζεται «ασθενής», καταγράφηκε στις 05:02 σε απόσταση τριών χιλιομέτρων νοτιοανατολικά από τα Βασιλικά Ιστιαίας, ή περίπου 112 χλμ. βόρεια-βορειοδυτικά της πρωτεύουσας, ανακοίνωσε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου της Αθήνας.

Το πρωί χθες Σάββατο καταγράφηκε σεισμός 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην ίδια περιοχή, κατά την ίδια πηγή.

Σεισμός στην Εύβοια: «Παρακολουθούμε δεν ανησυχούμε» 

Μιλώντας στην ΕΡΤ για τον σεισμό των 4,5 ο καθηγητής Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών, Ευθύμιος Λέκκας, ανέφερε ότι «υπήρχαν δονήσεις αρκετή ώρα πριν, το επίκεντρο τοποθετείται στα Βασιλικά της Εύβοιας μεταξύ των δήμων Αιδηψού και Λίμνης».

«Δεν μας περνάει απαρατήρητος αυτός ο σεισμός, τον παρακολουθούμε γιατί η περιοχή έχει δώσει μεγαλύτερους σεισμούς»

Επίσης, σημείωσε πως «ο σεισμός ήταν έντονος, αλλά δεν προκάλεσε ζημιές, μόνο κάποιες πολύ μικρές ρωγμές, έγινε επικοινωνία με τους Δημάρχους Λίμνης και Αιδηψού, δεν υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα. Ο σεισμός δημιούργησε την αίσθηση ότι ήταν μεγαλύτερος αλλά αυτό συνέβη γιατί οι περισσότεροι κάτοικοι κοιμούνταν εκείνη την ώρα και τον αντιλαμβάνονται πιο δυνατά. Δεν μας περνάει απαρατήρητος αυτός ο σεισμός, τον παρακολουθούμε γιατί η περιοχή έχει δώσει μεγαλύτερους σεισμούς και είναι μία ευαίσθητη περιοχή».

Όπως σημείωσε ο κ. Λέκκας «κάνουμε τα πάντα για την πρόληψη. Θα γίνει μεγάλη άσκηση στην Κρήτη 22,23,24 του μήνα, με στόχο να προετοιμαζόμαστε για να είμαστε ασφαλής, αφού ο σεισμός δεν προβλέπεται».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.