Ελλαδα

Τέμπη: Έρευνα από εκπαιδευμένα σκυλιά στα χώματα που μεταφέρθηκαν από τον χώρο του δυστυχήματος

Παρουσία του Εφέτη Ανακριτή

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο χώρος οπού φυλάσσονται τα βαγόνια μετά το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη
Ο χώρος οπού φυλάσσονται τα βαγόνια μετά το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη στη θέση Κουλούρι © ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ / EUROKINISSI

Τέμπη: Έρευνα από εκπαιδευμένα σκυλιά στα χώματα που μεταφέρθηκαν από τον χώρο του δυστυχήματος 

Σε ιδιωτικό οικόπεδο που βρίσκεται πίσω από ορυχείο όπου μετά το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, 25 φορτηγά άρχισαν να μεταφέρουν χώμα επικεντρώνονται οι έρευνες από εταιρεία με ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά, τα οποία θα αναζητήσουν γενετικό υλικό και ανθρώπινα υπολείμματα προκειμένου να συνταχθεί πραγματογνωμοσύνη.

Τέμπη: Έρευνα από εκπαιδευμένα σκυλιά

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η έρευνα έχει οριστεί από τις δικαστικές αρχές και στο σημείο έφτασε και ο Εφέτης Ανακριτής που διαχειρίζεται την υπόθεση, προκειμένου η αναζήτηση να γίνει παρουσία του. Τα ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά θα αναζητήσουν γενετικό υλικό. Είχε προηγηθεί η δειγματοληψία των χωμάτων την περασμένη Παρασκευή από κλιμάκιο της Χημικής Υπηρεσίας Λάρισας. Έχει περισυλλεγεί χώμα από διάφορα σημεία, το οποίο έχουν ήδη σταλεί στο Γενικό Χημείο του Κράτους και η ανάλυση θα είναι έτοιμη σε ένα μήνα περίπου. Στη δειγματοληψία των χωμάτων την περασμένη Παρασκευή παραβρέθηκαν τεχνικοί σύμβουλοι οικογενειών, τεχνικός σύμβουλος του διευθύνοντος συμβούλου της Hellenic Train και η οικογένεια του Βάιου Βλάχου παρουσία του εφέτη ανακριτή και της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Εφετών.

H εταιρεία με τα ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά είναι και η μοναδική, δεν υπάρχει άλλη στην Ελλάδα. Είναι η εταιρεία που ζητούσαν από τις πρώτες μέρες μετά το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα οι συγγενείς των θυμάτων να πάει στο Κουλούρι. 

Η διαδικασία της δειγματοληψίας και της εξέτασης από τους ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους γίνεται ένα χρόνο μετά και αφού προηγήθηκαν οι πλημμύρες.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d0en9cskxosh)

Πηγή: ΕΡΤ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ