- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τέμπη: Έρευνα από εκπαιδευμένα σκυλιά στα χώματα που μεταφέρθηκαν από τον χώρο του δυστυχήματος
Παρουσία του Εφέτη Ανακριτή
Τέμπη: Έρευνα από εκπαιδευμένα σκυλιά στα χώματα που μεταφέρθηκαν από τον χώρο του δυστυχήματος
Σε ιδιωτικό οικόπεδο που βρίσκεται πίσω από ορυχείο όπου μετά το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, 25 φορτηγά άρχισαν να μεταφέρουν χώμα επικεντρώνονται οι έρευνες από εταιρεία με ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά, τα οποία θα αναζητήσουν γενετικό υλικό και ανθρώπινα υπολείμματα προκειμένου να συνταχθεί πραγματογνωμοσύνη.
Τέμπη: Έρευνα από εκπαιδευμένα σκυλιά
Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η έρευνα έχει οριστεί από τις δικαστικές αρχές και στο σημείο έφτασε και ο Εφέτης Ανακριτής που διαχειρίζεται την υπόθεση, προκειμένου η αναζήτηση να γίνει παρουσία του. Τα ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά θα αναζητήσουν γενετικό υλικό. Είχε προηγηθεί η δειγματοληψία των χωμάτων την περασμένη Παρασκευή από κλιμάκιο της Χημικής Υπηρεσίας Λάρισας. Έχει περισυλλεγεί χώμα από διάφορα σημεία, το οποίο έχουν ήδη σταλεί στο Γενικό Χημείο του Κράτους και η ανάλυση θα είναι έτοιμη σε ένα μήνα περίπου. Στη δειγματοληψία των χωμάτων την περασμένη Παρασκευή παραβρέθηκαν τεχνικοί σύμβουλοι οικογενειών, τεχνικός σύμβουλος του διευθύνοντος συμβούλου της Hellenic Train και η οικογένεια του Βάιου Βλάχου παρουσία του εφέτη ανακριτή και της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Εφετών.
H εταιρεία με τα ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά είναι και η μοναδική, δεν υπάρχει άλλη στην Ελλάδα. Είναι η εταιρεία που ζητούσαν από τις πρώτες μέρες μετά το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα οι συγγενείς των θυμάτων να πάει στο Κουλούρι.
Η διαδικασία της δειγματοληψίας και της εξέτασης από τους ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους γίνεται ένα χρόνο μετά και αφού προηγήθηκαν οι πλημμύρες.
Πηγή: ΕΡΤ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μετά από μια γενναία, αλλά άνιση μάχη με τον καρκίνο
Συνεργασία του Δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης με τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου
Σχετικά με το πρόστιμο ύψους 300 ευρώ που επιβλήθηκε την περασμένη Κυριακή
Κάλεσμα σε όλους τους designers για υποβολή προτάσεων
Επιχειρούν 52 πυροσβέστες και ένα αεροσκάφος
Η πρόγνωση του Θοδωρή Κολυδά
Όχημα κατέληξε σε χαντάκι
Δείτε τι έγινε το περασμένο Σάββατο με τον Μάκη στο Fuzz Club
Η φωτιά συνεχίζει να καίει, μήνυμα 112 στους κατοίκους να μείνουν στα σπίτια τους
Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής
«Η μεγαλύτερη αστική απαλλοτρίωση στη χώρα - Πάμε και για ρεκόρ ταχύτητας και ποιότητας» λέει ο Δούκας
Καθώς και δύο ακόμα κατηγορουμένων
Τι αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης
Νέα υπόθεση απάτης στην περιοχή
Τι διεκδικούν οι εργαζόμενοι
Τους συνέλαβαν αστυνομικοί μετά από καταδίωξη
Μέχρι πότε θα διαρκέσει η φθινοπωρινή «εισβολή» από τα Βαλκάνια
Τι δήλωσε ο Έλληνας τραγουδιστής
Θα απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων μαζί με τους πρωταγωνιστές της ελληνικής αποστολής
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.