Ελλαδα

Δελφοί: Με ελικόπτερο διασώθηκε τουρίστρια που είχε τραυματιστεί σε απόκρημνο σημείο

Η ορειβατική ομάδα της 7ης ΕΜΑΚ την απεγκλώβισε

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δελφοί: Με ελικόπτερο η διάσωση τουρίστριας
Δελφοί: Με ελικόπτερο η διάσωση τουρίστριας ( φωτ. αρχείου) © ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Δελφοί: Με ελικόπτερο η διάσωση τουρίστριας - Πώς τραυματίστηκε 

Με ελικόπτερο του Πυροσβεστικού Σώματος διασώθηκε σήμερα αλλοδαπή γυναίκα που είχε τραυματιστεί σε δύσβατη περιοχή στους Δελφούς.  Η γυναίκα μεταφέρθηκε αρχικά στο ΚΕΥΠ και από εκεί την παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που τη μετέφερε στο νοσοκομείο Λαμίας για τις πρώτες εξετάσεις.

Όλα ξεκίνησαν χθες το απόγευμα όταν η γυναίκα για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους έφυγε από τον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών και προχώρησε σε μία δύσβατη περιοχή προς το χωριό Κρόκι.

LamiaReport.gr:Σηκώθηκε ελικόπτερο για τραυματισμένη γυναίκα στο μονοπάτι των Δελφών

Πώς έγινε η επιχείρηση διάσωσης της γυναίκας στους Δελφούς

Σύμφωνα με τους πυροσβέστες σε κάποιο σημείο έπεσε και χτύπησε στο πρόσωπο, μπόρεσε όμως να ενημερώσει μέσω του 112 την Πυροσβεστική και από τότε ξεκίνησε μία ολόκληρη επιχείρηση στην οποία μετείχαν 18 πυροσβέστες και μία ομάδα της 7ης ΕΜΑΚ που έφτασε εκεί από την Λαμία.

Οι πυροσβέστες μπόρεσαν και την εντόπισαν αρχικά, διαπίστωσαν ότι είναι καλά στην υγεία της αλλά επειδή είχε πέσει βαθύ σκοτάδι εκτίμησαν ότι μία προσπάθεια μετακίνησής της τη νύχτα θα ήταν επικίνδυνη. Με το πρώτο φως της ημέρας η ορειβατική ομάδα της 7ης ΕΜΑΚ κινήθηκε προς το σημείο απεγκλωβίζοντας την αλλοδαπή γυναίκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ