Ελλαδα

Γιαγιά στον Βόλο παγίδευσε σπείρα απατεώνων - Προσπάθησαν να της αποσπάσουν 70.000 ευρώ

Το δήθεν τροχαίο και τα χρήματα που της ζητούσαν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τα χέρια ηλικιωμένης γυναίκας με φλιτζάνι καφέ
Βόλος: 79χρονη γιαγιά παγίδευσε σπείρα απατεώνων © Unsplash / Claudia Love

Βόλος: 79χρονη γιαγιά παγίδευσε σπείρα απατεώνων - Το δήθεν τροχαίο και τα χρήματα που της ζητούσαν

Μία 79χρονη γιαγιά από τον Αλμυρό του Βόλου κατάφερε να παγιδεύσει σπείρα απατεώνων, οι οποίοι προσποιήθηκαν τους αστυνομικούς και της ζητούσαν χρήματα προκειμένου να βοηθήσουν το παιδί τους, υποστηρίζοντας ότι προκάλεσε θανατηφόρο τροχαίο. 

Βόλος: 79χρονη γιαγιά παγίδευσε σπείρα απατεώνων 

Σύμφωνα με το gegonota.news, η 79χρονη περιέγραψε στον εισαγγελέα και στην αστυνομία όσα συνέβησαν με σκοπό να της αποσπάσουν 70.000 ευρώ και όταν τους είδε με τους χειροπέδες, τους είπε … «δεν ντρέπεστε; Ντροπή σας». Οι τρεις συλληφθέντες οδηγήθηκαν στο Αυτόφωρο και ζήτησαν προθεσμία να απολογηθούν σήμερα Παρασκευή. Οι δράστες δεν ζήτησαν συγγνώμη από την ηλικιωμένη, όπως τους συνέστησε ένας αστυνομικός, αλλά της απάντησαν πως «θα τους κρίνει ο θεός».

Το χρονικό της απόπειρας εξαπάτησης

Η 79χρονη, όταν την κάλεσαν στο τηλέφωνο για να της ζητήσουν τα χρήματα, προσποιήθηκε ότι συμφώνησε να πληρώσει τα 70.000 ευρώ, και μόλις κλείστηκε η συμφωνία κάλεσε την αστυνομία. Η σύλληψη έγινε κάτω από το σπίτι της και οι δράστες, ηλικίας 21, 23 και 50 ετών δεν πρόλαβαν να πάρουν μια σακούλα γεμάτη χαρτιά. Στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερα κινητά τηλέφωνα, ενώ επιπλέον κατασχέθηκε το όχημα στο οποίο επέβαιναν και μετέβησαν στο σπίτι της ηλικιωμένης, ως μέσο διευκόλυνσης της παράνομης δράσης τους.

Την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού. Προτεραιότητα είναι να ελεγχθεί αν οι συλληφθέντες εμπλέκονται και σε άλλες υποθέσεις απάτης.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ