Ελλαδα

«Σήμερα η πιο δύσκολη ημέρα του κύματος αφρικανικής σκόνης» - Η πρόγνωση Μαρουσάκη

Υποχωρεί από το απόγευμα

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αφρικανική σκόνη στο κέντρο της Αθήνας
Καιρός - Αφρικανική σκόνη: Σήμερα η πιο δύσκολη μέρα © ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Καιρός - Αφρικανική σκόνη: Σήμερα η πιο δύσκολη μέρα - Η πρόγνωση Μαρουσάκη

Αισθητή είναι η παρουσία της αφρικανικής σκόνης και σήμερα στην ατμόσφαιρα. Ο μετεωρολόγος του OPEN, Κλέαρχος Μαρουσάκης, αναφέρει στην πρόγνωσή του ότι σήμερα (2.4) είναι «η πιο δύσκολη μέρα αυτού του κύματος αφρικανικής σκόνης»

Καιρός - Αφρικανική σκόνη: Σήμερα η πιο δύσκολη μέρα

Όπως επισημαίνει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, η αφρικανική σκόνη μαζί με τη γύρη κάνει «πιο βαριά την ατμόσφαιρα. Από σήμερα το απόγευμα μέχρι αύριο θα αρχίσει να υποχωρεί αυτό το κύμα. Να εκτονώνεται αυτό το σημαντικό κύμα σκόνης». Ο μετεωρολόγος σημειώνει ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας δεν αναμένεται ανάλογο κύμα αφρικανικής σκόνης. «Προς την ανατολική και νότια Ελλάδα για ένα ακόμη 24ωρο θα προσεγγίσουμε τους 29-30 βαθμούς Κελσίου. Στα δυτικά και τα βόρεια πέφτει λίγο η θερμοκρασία, εκεί προς τη δυτική Ελλάδα 26 βαθμοί, στη βόρεια 28 και αυτό οφείλεται στον δυτικό άνεμο, ο οποίος θα απασχολεί πολλές περιοχές της χώρας για να απομακρύνει την αφρικανική σκόνη και να λειτουργήσει ως καταβάτης για τα πιο ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα που περιμένουμε πιο υψηλές θερμοκρασιακές τιμές».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d09cs6t320t5)

Πότε αρχίζει να υποχωρεί η αφρικανική σκόνη

Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης σημειώνει: «Τελευταία ημέρα που θα ταλαιπωρηθούμε από τη σκόνη η σημερινή μιας και σταδιακά αναμένεται να εκτονωθεί το όλο φαινόμενο και από αύριο θα μπορούμε πλέον να μιλάμε για καλύτερη ποιότητα του ατμοσφαιρικού αέρα για τις περισσότερες περιοχές της χώρας μας με τον υδράργυρο ωστόσο να επιμένει σε πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα αν και θα σημειώσει μικρή πτώση».  

Τελευταία ημέρα που θα ταλαιπωρηθούμε από τη σκόνη η σημερινή μιας και σταδιακά αναμένεται να εκτονωθεί το όλο φαινόμενο...

Posted by Klearhos Marousakis on Monday, April 1, 2024

Ο καιρός σήμερα: Αφρικανική σκόνη και υψηλές θερμοκρασίες

Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις αναμένονται σήμερα (2.4) κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες, ασθενείς και τοπικά μέτριοι άνεμοι στα πελάγη, αυξημένες συγκεντρώσεις Αφρικανικής σκόνης, θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.
Πιο αναλυτικά:

Συγκεκριμένα, προβλέπεται ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις και τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες. Η ατμοσφαιρική κυκλοφορία ευνοεί τη μεταφορά σκόνης από τη Βόρεια Αφρική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 27 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από 7 έως 22 βαθμούς), 13 έως 29 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 15 έως 24 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (από 7 έως 21 βαθμούς στην Ήπειρο), 13 έως 24 βαθμούς στις Κυκλάδες, 10 έως 29 βαθμούς στην Κρήτη, 13 έως 27 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και από 17 έως 24 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από νοτιοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ και τοπικά στο Νοτιοδυτικό Αιγαίο μέτριοι 5 μποφόρ, όπου βαθμιαία μετά το απόγευμα και από τα βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς μέτριους 4-5 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις περιμένουμε την Τρίτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς, που μετά το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς ασθενείς έως σχεδόν μέτριους 3-4 μποφόρ και στο Σαρωνικό σε τοπικά μέτριους 5 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις περιμένουμε την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και μετά το απόγευμα από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ.

Διαβάστε επίσης → Πώς φτάνει η αφρικανική σκόνη στην Ελλάδα - Η εξήγηση του Θοδωρή Κολυδά

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ