Ελλαδα

Αποκαταστάθηκε η υδροδότηση στην Αίγινα - Το βίντεο Χαρδαλιά

Ξανά πόσιμο το νερό μετά τη ζημιά στον αγωγό

62224-137655.jpg
Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αίγινα: Ξανά πόσιμο το νερό - Μήνυμα Χαρδαλιά
Αίγινα: Ξανά πόσιμο το νερό - To μήνυμα Χαρδαλιά © Svetozar Cenisev/ Unsplash

Αίγινα: Ξανά πόσιμο το νερό μετά τη ζημιά στον αγωγό - Το μήνυμα Χαρδαλιά

Το νερό της Αίγινας είναι πλέον πόσιμο, όπως πιστοποίησαν οι σχετικοί έλεγχοι που έγιναν από τον Δήμο, μετά την ολοκλήρωση της επίπονης διαδικασίας για την προσωρινή επισκευή του υποθαλάσσιου αγωγού ύδρευσης, εντός του σφικτού χρονοδιαγράμματος που είχε θέσει στην κατασκευαστική εταιρεία ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Σε ανάρτησή του ο Περιφερειάρχης Αττικής υπογράμμισε: «Υποχρέωσή μας κανείς να μη μένει μόνος. Καμία περιοχή της Αττικής δεν θα μείνει χωρίς τη δική μας μέριμνα. Όποιος και εάν είναι απέναντί μας».

Ο κ. Χαρδαλιάς ήταν εκείνος, ο οποίος είχε ζητήσει από τον Δήμο Αίγινας -που έχει και την ευθύνη για το νερό στο νησί- να «τρέξει» όλες τις σχετικές αναλύσεις για τον ποιοτικό έλεγχο, έτσι ώστε το νερό να ξαναέρθει στα σπίτια της Αίγινας με ασφάλεια, δηλώνοντας το αυτονόητο ότι δηλαδή θα πρέπει να τηρηθούν όλες οι απαραίτητες, αυστηρές προδιαγραφές.

Ξανά πόσιμο το νερό στην Αίγινα - Το βίντεο Χαρδαλιά

«Οι υποσχέσεις μας δεν μένουν ποτέ στα χαρτιά. Συρρικνώσαμε τον χρόνο και προχωρήσαμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα. Με ταχύτητα και αλληλεγγύη. Στην πράξη και όχι στα λόγια. Και σήμερα, το νερό ξανατρέχει στα σπίτια των κατοίκων της Αίγινας με ασφάλεια. Όπως ακριβώς δεσμευτήκαμε στους συμπολίτες μας», σημείωσε σε σχετική ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής ανέβασε μάλιστα και ένα βίντεο διάρκειας 1,5 λεπτού, στο οποίο παρουσιάζεται όλο το χρονικό από την κατάθεση της μηνυτήριας αναφοράς στην Εισαγγελία Πειραιά στις 2 Φεβρουαρίου, μετά τη ζημιά στον αγωγό, κίνηση-ματ, όπως αποδείχθηκε, καθώς ήταν εκείνη που ουσιαστικά «ξεκλείδωσε» όλες τις σχετικές διαδικασίες και ανέδειξε την πραγματική διάσταση του θέματος με τα αλλεπάλληλα προβλήματα στην υδροδότηση του νησιού.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ