Ελλαδα

Ώρα της Γης: Έσβησαν τα φώτα στην Ακρόπολη - Εντυπωσιακές εικόνες στον ουρανό της Αθήνας

Το σκοτάδι «πέφτει» για καλό σκοπό - Το φετινό μήνυμα

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ώρα της γης: Έσβησαν τα φώτα στην Ακρόπολη (εικόνες)
Ώρα της γης: Έσβησαν τα φώτα στην Ακρόπολη (εικόνες) © (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI)

Ώρα της Γης: Στο σκοτάδι η Ακρόπολη - Τα φώτα σβήνουν για καλό σκοπό - Το φετινό μήνυμα 

Τα φώτα στην Ακρόπολη έσβησαν για 60 λεπτά, καθώς η Ελλάδα συμμετείχε στην «Ώρα της Γης», τη διεθνή δράση για την ευαισθητοποίηση των πολιτών αναφορικά με την προστασία του περιβάλλοντος και την εξοικονόμηση ενέργειας.

Ώρα της γης: Έσβησαν τα φώτα στην Ακρόπολη © (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI)
Ώρα της γης: Έσβησαν τα φώτα στην Ακρόπολη © (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI)
Ώρα της Γης: Έσβησαν τα φώτα στην Ακρόπολη - Εντυπωσιακές εικόνες στον ουρανό της Αθήνας

Για 60 λεπτά θα βυθιστούν στο σκοτάδι εκατοντάδες αξιοθέατα, τοπόσημα, φορείς και επιχειρήσεις από όλο τον κόσμο που ενώνουν τις φωνές τους.

Earth Hour 2024 - Official Video

Σύμφωνα με τη WWF, η «Ώρα της Γης» απευθύνει και φέτος ένα κάλεσμα σε όλους να αφιερώσουν 60 πολύτιμα λεπτά, προκειμένου να υλοποιήσουν απλές, αλλά ουσιαστικές δράσεις που θα ενδυναμώσουν τη σχέση τους με τη φύση. Αυτή η μία ώρα που εκατομμύρια πολίτες από όλο τον κόσμο θα «διαθέσουν» για να συνδεθούν ξανά με τη φύση, σηματοδοτεί και τη μεγαλύτερη ώρα για τον πλανήτη μας. Μετά από μία χρονιά που χαρακτηρίστηκε ως η θερμότερη παγκοσμίως και με την αποτίμηση των καμένων εκτάσεων στην Ελλάδα για το 2023 να αγγίζει τα 1,7 εκατ. στρέμματα, η φετινή «Ώρα της Γης» στη χώρα μας δεν θα μπορούσε παρά να εστιάζει στα δάση, στις πολύτιμες υπηρεσίες που μας προσφέρουν και στην επιτακτική ανάγκη προστασίας τους. Γι’ αυτό, φέτος, με αφορμή τη μεγαλύτερη αυτή παγκόσμια συμμετοχική εκστρατεία, απευθύνεται κάλεσμα προκειμένου όλοι να θυμηθούμε την τεράστια αξία που έχουν για τη ζωή μας τα δασικά οικοσυστήματα, να ενημερωθούμε για τις απειλές που δέχονται, αλλά και να συμβάλλουμε ενεργά στην προστασία τους.

Στη φετινή «Ώρα της Γης», καλούνται όλοι οι πολίτες να αφιερώσουν λίγα λεπτά για να:

  • Ενημερωθούν για τα πολλαπλά οφέλη των δασών στην προστασία του περιβάλλοντος, στη ζωή των ανθρώπων, αλλά και στην οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη ενός τόπου. Παρ’ όλα αυτά, κάθε χρόνο, τα δάση στη χώρα μας πλήττονται από ολοένα και πιο καταστροφικές πυρκαγιές. Η μάχη για την προστασία των δασών είναι υπόθεση όλων μας και είναι καθημερινή.
  • Θυμηθούν το δεύτερο χειρότερο καλοκαίρι της νεότερης ιστορίας της χώρας μας που βιώσαμε πέρσι με τις καταστροφικές πυρκαγιές να καίνε 1.700.000 στρέμματα, από τα οποία τα 935.000 βρίσκονται μόνο στον Έβρο. Η πυρκαγιά στον Έβρο που έκαιγε για 16 συνεχόμενες μέρες, ήταν μία από τις σημαντικότερες από οικολογικής άποψης, αλλά και η μεγαλύτερη από θέμα έκτασης πυρκαγιά που έχει καταγραφεί ποτέ στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
  • Μάθουν τί είναι η πρόληψη και γιατί μας αφορά όλους ως πολίτες. Ο μόνος τρόπος για να θωρακίσουμε πραγματικά τα δάση και τις ζωές μας από τις πυρκαγιές είναι η πρόληψη, καθώς η καταστολή από μόνη της δεν αρκεί. Μαθαίνοντας τί πρέπει και τί δεν πρέπει να κάνουμε κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, γινόμαστε και εμείς η ασπίδα για την προστασία των δασών μας!
  • Αναλάβουν δράση για την προστασία των δασών, είτε συμμετέχοντας ως εθελοντές στις δασικές δράσεις του WWF, είτεστηρίζοντας οικονομικάτις προσπάθειες της οργάνωσης να φυτέψει 25.000 δέντρα σε μια δασική έκταση στο Σούνιο που είχε καεί δύο φορές σε μόλις δέκα χρόνια, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αναγεννηθεί φυσικά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ