Ελλαδα

Τραγωδία στα Τέμπη: Αποφυλακίζεται ο Επιθεωρητής Λάρισας του ΟΣΕ

Του επιβλήθηκε κατ'οικον περιορισμός

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Θεσσαλονίκη: Ετήσιο μνημόσυνο για τα θύματα του δυστυχήματος των Τεμπών - Το παρών έδωσαν συγγενείς των θυμάτων και σιδηροδρομικοί υπάλληλοι.
Ετήσιο μνημόσυνο για τα θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών τελέστηκε στη Θεσσαλονίκη © Eurokinissi/Λεωνίδας Τζέκας

Tέμπη: Αποφυλακίζεται ο Επιθεωρητής Λάρισας του ΟΣΕ

Σε κατ’ οίκον περιορισμό τίθεται ο προϊστάμενος κυκλοφορίας της Διεύθυνσης Επιθεώρησης Λάρισας του ΟΣΕ κατά την τραγωδία των Τεμπών, μετά την απόφαση του Συμβουλίου Εφετών Λάρισας να άρει το μέτρο της προσωρινής κράτησης.

Όπως αναφέρει το larissanet.gr, στον μοιραίο επιθεωρητή που κατάρτισε τις βάρδιες του Φεβρουαρίου 2023, δηλαδή και της νύχτας που έγινε η τραγωδία των Τεμπών με τη σύγκρουση δύο τρένων, επιβλήθηκε καταβολή εγγύησης 20.000 ευρώ και ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Υπενθυμίζεται πως ο Δημήτρης Νικολάου είχε κριθεί προφυλακιστέος μετά την απολογία του στον εφέτη ανακριτή σχεδόν ένα χρόνο πριν και συγκεκριμένα στις 31 Μαρτίου. Η δίωξη του είναι σε βαθμό κακουργήματος και σχετίζεται με την τοποθέτηση του 59χρονου σταθμάρχη στη βραδινή βάρδια της 28ης Φεβρουαρίου, τη στιγμή που γνώριζε πως ο συγκεκριμένος δεν πληροί τα κριτήρια να ανταπεξέλθει στο συγκεκριμένο πόστο.

Οι λάθος χειρισμοί του σταθμάρχη το βράδυ της 28ης έστειλαν την επιβατική αμαξοστοιχία στην γραμμή καθόδου αντί της γραμμής ανόδου, με αποτέλεσμα αυτή να συγκρουστεί μετωπικά με την εμπορική αμαξοστοιχία και να χάσουν τη ζωή τους 57 άνθρωποι.

Τέλος η προηγούμενη αίτηση αποφυλάκισης, την περασμένη άνοιξη, είχε απορριφθεί από το Συμβούλιο Εφετών.

Σύμβαση 717: Ελεύθεροι με εγγυήσεις οι 2 πρώτοι κατηγορούμενοι 

Σημειώνεται ότι χθες με μεγάλες εγγυήσεις αφέθηκαν ελεύθεροι μετά τις απολογίες τους οι πρώτοι 2 κατηγορούμενοι στην έρευνα της Ευρωπαίας ανακρίτριας για τη σύμβαση 717 εκσυγχρονισμού του σιδηροδρομικού δικτύου.

Συγκεκριμένα τους επιβλήθηκε έγγυηση 500.000 και 600.000 ευρώ αντίστοιχα ενώ απαγορεύτηκε σε αμφότερους η έξοδος από τη χώρα. Πρόκειται για εμπλεκόμενα πρόσωπα από τον ΕΡΓΟΣΕ, σε μια δικογραφία με 23 κατηγορούμενους – μη πολιτικά πρόσωπα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ