Ελλαδα

Επίθεση με μπογιές στον Κώστα Αγοραστό για το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών

O πρώην περιφερειάρχης Θεσσαλίας έχει κληθεί σε ανωμοτί κατάθεση ως ύποπτος για την τέλεση των αδικημάτων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τέμπη: Επίθεση με μπογιές στον πρώην περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό
Επίθεση από τέσσερα άτομα δέχτηκε ο πρώην Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός © onlarissa

Τέμπη: Επίθεση με μπογιές στον πρώην περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό

Περίπου στις 11:00 το πρωί και ενώ ο πρώην περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός βρισκόταν στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας όπου είναι αναπληρωτής καθηγητής τέσσερις άνδρες του επιθέτηκαν με μπογιές.

Όπως διακρίνεται και στις φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, τόσο ο ίδιος στα ρούχα του, όσο και το γραφείο του, γέμισαν με μπογιές. Μάλιστα κατά τη διάρκεια της επίθεσης, όταν του πέταξαν τις μπογιές φέρεται να τον ρωτούσαν «Τι έχεις να μας πεις για τα Τέμπη;». 

Υπενθυμίζεται ότι ο Κώστας Αγοραστός είχε κληθεί από την εισαγγελία πρωτοδικών σε ανωμοτί κατάθεση ως ύποπτος για την τέλεση των αδικημάτων της υπόθαλψης εγκληματία και της παράβασης καθήκοντος. Παραπέμπεται στο πλαίσιο προκαταρκτικής έρευνας έπειτα από μήνυση που είχαν καταθέσει, τον Αύγουστο του 2023, συνολικά 19 γονείς και συγγενείς θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας, κατά παντός υπευθύνου, εστιάζοντας, μεταξύ άλλων, στην «απόφαση αγνώστων» να «αλλοιώσουν» τον τόπο του δυστυχήματος με αφορμή τις εργασίες που έγιναν στα Τέμπη, όταν αποφασίστηκε πως είχαν περατωθεί οι έρευνες για τον εντοπισμό επιβαινόντων. 

Σημειώνεται ότι στο υπόμνημα που κατέθεσε, επιχείρησε να πετάξει τις ευθύνες από πάνω, του βάζοντας στο κάδρο την αστυνομία, την πυροσβεστική, τον γ.γ πολιτικής προστασίας, τις εισαγγελικές και τις ανακριτικές αρχές.

Ο Κώστας Αγοραστός ζητούσε να μην του ασκηθεί καμία ποινική δίωξη, ισχυριζόμενος ότι η περιφέρεια Θεσσαλίας είχε καθαρά υποστηρικτικό και όχι αποφασιστικό ρόλο για την αντιμετώπιση της κατάστασης. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ