Ελλαδα

Αρκτούρος: Ξύπνησε ο Μπρούνο, η πρώτη αρκούδα μετά την χειμερία νάρκη

Η χιουμοριστική ανάρτηση του καταφυγίου με τον αγουροξυπνημένο Μπρούνο

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αρκτούρος: Ξύπνησε ο Μπρούνο, η πρώτη αρκούδα που είχε «πέσει» σε χειμερία νάρκη
Αρκτούρος: Ξύπνησε ο Μπρούνο, η πρώτη αρκούδα που είχε «πέσει» σε χειμερία νάρκη © Arktouros/Instagram

Αρκτούρος: Ξύπνησε ο Μπρούνο μετά τη χειμερία νάρκη - Τη φωτογραφία μοιράστηκε το καταφύγιο με μια χιουμοριστική λεζάντα

Η πρώτη αρκούδα που είχε πέσει σε χειμέριο λήθαργο, ξύπνησε στον καταφύγιο του Αρκτούρου στο Νυμφαίο.

Ο Μπρούνο μετά από ένα μεγάλο διάστημα ξύπνησε και το καταφύγιο δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτυώσης μια φωτογραφία από τον αγουροξυπνημένο Μπρούνο, την οποία συνόδεψε με μια χιομοριστική λεζάντα.

Η ανάρτηση του «Αρκτούρου» και ο Μπρούνο

Βάλτε λεζάντα στη φωτογραφία του Μπρούνο όταν βγήκε από το χειμέριο λήθαργο. Ξεκινάμε εμείς: Πώς με βρίσκει η Τρίτη πρωί μετά το τριήμερο...

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ARCTUROS (@arcturosngo)

Οι αρκούδες κατά τη διάρκεια του βαθύ ύπνου

Οι αρκούδες σε αντίθεση με άλλα ζώα που πέφτουν σε χειμέριο ύπνο ή χειμέρια νάρκη, δεν ξυπνάνε κατά την διάρκεια του ύπνου, κατ επέκταση δεν καταναλώνουν τροφή και νερό καθ όλη την διάρκεια του χειμώνα (μέγιστο 7 μήνες) σε αντίθεση με τον σκίουρο παραδείγματος χάριν που ξυπνάει ανά περιόδους για να τραφεί.

Οι αρκούδες διατηρούν τα αποθέματα λίπους τους κατά τη διάρκεια της νάρκης, μειώνοντας τη θερμοκρασία του σώματός τους λίγους βαθμούς, σε αντίθεση με άλλα ζώα που μπορεί να αγγίξουν θερμοκρασίες περιβάλλοντος.

Όπως αναφέρθηκε η αρκούδα δεν ξυπνά κατά την διάρκεια του χειμέριου ύπνου, έτσι λοιπόν δεν αποβάλει ούτε ούρα ούτε κόπρανα όλο αυτό το διάστημα. Άλλα ζώα σε αντίστοιχη περίπτωση θα είχαν πάθει τοξίκωση από την ουρία και θα είχαν οδηγηθεί σε θάνατο, αλλά στην περίπτωση της αρκούδας, οι νεφροί της το χρονικό αυτό διάστημα λειτουργούν ελάχιστα. Δεν έχει αποδειχθεί ακόμα πως ακριβώς συμβαίνει αυτό, αλλά απ ότι φαίνεται πραγματοποιείται ανακύκλωση των υποπροϊόντων από την διάσπαση των πρωτεϊνών σε νέες πρωτεΐνες και αμινοξέα απευθείας στο αίμα, παρακάμπτοντας τον σχηματισμό της ουρίας.

Με πληροφορίες απο DiagnoVet

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ