Ελλαδα

Πρώην εισαγγελέας δικάζεται για κακουργηματική κατάχρηση εξουσίας - Αγνοούνται 156 δικογραφίες

Σε αποθήκη φίλη της βρέθηκαν εκατοντάδες δικογραφίες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δικαστήριο - Ασπρόμαυρη φωτογραφία από το εσωτερικό της αίθουσας
(φωτογραφία αρχείου) © EUROKINISSI / ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ

Κακουργηματική κατάχρηση εξουσίας από πρώην εισαγγελέα - Αγνοούνται 156 δικογραφίες 

Για κακουργηματική κατάχρηση εξουσίας δικάζεται σήμερα (19.3) στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ιωαννίνων η πρώην εισαγγελέας Πρωτοδικών και προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Κέρκυρας Μαρίας Τατάκη. 

Κακουργηματική κατάχρηση εξουσίας από πρώην εισαγγελέα - Αγνοούνται 156 δικογραφίες

Σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ, η πρώην εισαγγελέας δικάζεται για κακουργηματική κατάχρηση εξουσίας κατ' αληθή πραγματική συρροή και για υπεξαγωγή δημοσίων εγγράφων κατά συρροή. Πρόκειται για την υπόθεση που αποκαλύφθηκε το 2019 και σχετίζεται με την αφαίρεση από την τότε δικαστική λειτουργό, χιλιάδων δικογραφιών από την υπηρεσία της, με αποτέλεσμα την παραγραφή χιλιάδων αδικημάτων, κακουργημάτων και πλημμελημάτων.

Η κατηγορούμενη με απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, στις 14 Απριλίου 2022, απολύθηκε από το Σώμα χωρίς δικαίωμα εργασίας. Να θυμίσουμε ότι 1.000 περίπου από τις παραπάνω δικογραφίες έτοιμες, καθ' ομολογίαν της, για κάψιμο, είχαν βρεθεί στην αποθήκη φίλης της στο χωριό Γαρούνα Κέρκυρας, ενώ άλλες στο σπίτι όπου διέμενε η ίδια. Μέχρι σήμερα, αγνοείται η τύχη 156 δικογραφιών. Μαζί με την πρώην εισαγγελέα, συγκατηγορούμενη είναι και η τ. αναπληρώτρια προϊσταμένη Διεύθυνσης Γραμματείας της ως άνω υπηρεσίας, για συνέργεια στην κακουργηματική πράξη.

Νομικοί κύκλοι θεωρούν πως η δίκη έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αφού χαρακτηρίζεται κι από μία άλλη ιδιαιτερότητα. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, δεν έχουν κληθεί ποτέ για εξέταση από τον τότε Ειδικό Εφέτη Ανακριτή Κέρκυρας και επομένως δεν θα κληθούν στο δικαστήριο, οι παθόντες στις παραπάνω παραγεγραμμένες υποθέσεις.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ