Ελλαδα

Γυναίκα έπαθε ηλεκτροπληξία όταν ο χαρταετός ακούμπησε σε καλώδια της ΔΕΗ

Οι συμβουλές του ΑΔΜΗΕ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
«Κούλουμα» στην Αθήνα - Χαρταετοί γέμισαν τον ουρανό της πρωτεύουσας
© EUROKINISSI (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)

Κορινθία: Γυναίκα χτυπήθηκε από το ρεύμα όταν ο χαρταετός ακούμπησε σε καλώδια της ΔΕΗ

Παρ’ ολίγον τραγωδία στα Ίσθμια Κορινθίας ανήμερα της Καθαράς Δευτέρας, όταν ο χαρταετός που κρατούσε μια γυναίκα, ακούμπησε σε καλώδια της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα να την χτυπήσει το ρεύμα.

Η γυναίκα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου για την παροχή πρώτων βοηθειών ενώ σύμφωνα με το korinthostv.gr αναμένεται και η διακομιδή της σε νοσοκομείο της Αττική.

Καθαρά Δευτέρα:  Τι να κάνετε αν ο χαρταετός μπλεχτεί σε καλώδια

Συμβουλές για το πέταγμα του χαρταετού δίνει ο Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας, την ημέρα της Καθαράς Δευτέρας.

Ο ΑΔΜΗΕ καλεί τους πολίτες να μην πετούν τον χαρταετό κοντά σε πυλώνες και γραμμές Υψηλής Τάσης ή κοντά σε Υποσταθμούς, καθώς υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ηλεκτροπληξίας για τους πολίτες και διακοπή της παροχής ρεύματος στην ευρύτερη περιοχή.

«Αν ο χαρταετός σας μπλεχτεί σε καλώδια, τότε για την ασφάλειά σας:

1. Μην επιχειρήσετε να τον απελευθερώσετε τραβώντας τον σπάγκο ή χρησιμοποιώντας άλλα αντικείμενα, ακόμη και ξύλινα.

2. Μην προσπαθήσετε να αναρριχηθείτε πάνω σε πυλώνες Υψηλής Τάσης, ούτε και σε σημεία που βρίσκονται κοντά σε ηλεκτροφόρα καλώδια.

Σε περίπτωση που συμβεί κάτι από τα παραπάνω, επικοινωνήστε άμεσα με το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής», σημειώνει ο ΑΔΜΗΕ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ