Ελλαδα

Σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι 49 προσαγωγές στο ΑΠΘ - ΕΛ.ΑΣ.: Νέα επέμβαση αν χρειαστεί

Πρύτανης: Η πολιτεία οφείλει να διαφυλάσσει τη δημόσια περιουσία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Θεσσαλονίκη: Οι 49 προσαγωγές μετατράπηκαν σε συλλήψεις μετά την επέμβαση της αστυνομίας στη Σχολή Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ.
Σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι 49 προσαγωγές ατόμων μετά την αστυνομική επέμβαση στο ΑΠΘ © Christos Karras/SOOC

Θεσσαλονίκη: Οι 49 προσαγωγές μετατράπηκαν σε συλλήψεις μετά την επέμβαση της αστυνομίας στη Σχολή Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ.

Σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι 49 προσαγωγές ατόμων από τη χθεσινή επέμβαση της αστυνομίας στη Σχολή Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ.

Οι 49 συλληφθέντες κατηγορούνται για διατάραξη της λειτουργίας υπηρεσίας, φθορά ξένης περιουσίας, παράβαση του νόμου περί όπλων και περί φωτοβολίδων και θα οδηγηθούν σήμερα στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Υπενθυμίζεται ότι η επιχείρηση της αστυνομίας πραγματοποιήθηκε μετά από πληροφορίες όταν άγνωστοι προσπάθησαν να προκαλέσουν φθορές στην υπό ανέγερση βιβλιοθήκη, στον χώρο της πρώην κατάληψης του Βιολογικού.

ΑΠΘ: Σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι 49 προσαγωγές

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομική επιχείρηση εντός του ΑΠΘ πραγματοποιήθηκε όταν η ΕΛ.ΑΣ. ενημερώθηκε πως ομάδα ατόμων επιχείρησε να αφαιρέσει τις λαμαρίνες έξω από την υπό ανέγερση βιβλιοθήκη, στην πρώην κατάληψη του Βιολογικού.

Τα άτομα που φέρονται να επιχείρησαν να αφαιρέσουν τις λαμαρίνες φαίνεται να είχαν κρυφτεί μετά εντός του κτηρίου, με την ΕΛ.ΑΣ. να προχωρά σε επέμβαση εντός της σχολής για να τους εντοπίσει. 

Δημογλίδου: Νέα επέμβαση αν χρειαστεί

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν παραμένουν δυνάμεις της ΕΛΑΣ στα δύο πανεπιστημιακά ιδρύματα, η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντίνα Δημογλίδου τόνισε ότι υπάρχει αστυνομική επιτήρηση, ενώ ξεκαθάρισε πως αν χρειαστεί η αστυνομία θα επέμβει και πάλι.

Όπως επίσης επεσήμανε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. και οι δύο αστυνομικές επιχειρήσεις, στην Πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου και στο ΑΠΘ, έγιναν παρουσία δικαστικού λειτουργού.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-czvrkcpt45ix)

Πρύτανης ΑΠΘ: Η πολιτεία οφείλει να διαφυλάσσει τη δημόσια περιουσία

«Η πολιτεία οφείλει να διαφυλάσσει τη δημόσια περιουσία από καταστροφές που προκαλούνται από τη δράση οργανωμένων ομάδων που χρησιμοποιούν τον εκφοβισμό, την τρομοκράτηση και τη βία για να επιβάλουν τις απόψεις τους», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρύτανης του ΑΠΘ, Χαράλαμπος Φείδας, σχετικά με την αστυνομική επιχείρηση στη Σχολή Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ.

«Οι φοιτητικές κινητοποιήσεις ουδεμία σχέση έχουν με τη δράση αυτών των μειοψηφικών ομάδων, οι οποίες προσπαθούν να επιβάλουν τη "μοναδική αλήθεια" τους με βίαιες ενέργειες που συντηρούν ένα κλίμα ανασφάλειας, φαλκιδεύουν την ακαδημαϊκή ελευθερία και παρεμποδίζουν τη λειτουργία των Α.Ε.Ι», τόνισε.

Επισήμανε, τέλος ότι «με το ισχύον νομικό πλαίσιο, οι δημόσιες αρχές μπορούν να επέμβουν στον χώρο του πανεπιστημίου αυτεπάγγελτα, όταν διαπιστώσουν ότι τελούνται αξιόποινες πράξεις».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ