- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Αποκρούει ο Άδωνις Γεωργιάδης τις συκοφαντίες περί «φιλολογικής άπατης»
Τι αναφέρει χαρακτηριστικά
Την αναφορά που κάνει και στον πρόλογο του βιβλίου του επανέλαβε ο τέως υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης προκειμένου να βάλει τέλος στην ιστορία που ξεκίνησε ο Δημήτρης Τρίμης μέσω του Ιού στην Εφημερίδα των Συντακτών, ότι δήθεν έκλεψε το έργο άλλου συγγραφέα παρουσιάζοντάς το ως δικό του.
Ο κ. Γεωργιάδης παρέθεσε τον πρόλογο του βιβλίου του στον οποίο χαρακτηριστικά αναφέρεται:
«Πριν από αρκετά χρόνια η αείμνηστη μητέρα μου πληροφορήθηκε από έναν πολύ στενό οικογενειακό μας φίλο την ύπαρξη ενός "χαμένου" έως τότε έργου της κόρης του Γεωργίου Φραντζή, συγγραφέως του περίφημου "Χρονικού", της Θεοδώρας με θέμα την Άλωση. Το χρησιμοποίησα λοιπόν ως βασικό υλικό αλλάζοντας βέβαια την αρχική γλώσσα και την πλοκή του έργου ώστε πρώτον να αποκτήσει περισσότερη ιστορική πιστότητα και δεύτερον να αναδειχθεί και η ελληνική συμβολή στον ηρωικό εκείνο αγώνα».
Με την υπενθύμιση λοιπόν του κ. Γεωργιάδη αλλά και την παράθεση της ρητής αναφοράς στον πρόλογο αλλά και στο οπισθόφυλλο του βιβλίου ότι «το χρησιμοποίησα λοιπόν ως βασικό υλικό αλλάζοντας βέβαια την αρχική γλώσσα και την πλοκή του έργου ώστε πρώτον να αποκτήσει περισσότερη ιστορική πιστότητα και δεύτερον να αναδειχθεί και η ελληνική συμβολή στον ηρωικό εκείνο αγώνα», μπήκε τέλος σε άλλον έναν διαδικτυακό-μιντιακό πόλεμο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Διετέλεσε πρόεδρος της Συνομοσπονδίας σε διαδοχικές περιόδους από το 1983 έως το 1989
Διεθνές Συνέδριο από 1–4 Οκτωβρίου 2026
Επιχείρησαν 115 πυροσβέστες - Σηκώθηκαν οκτώ εναέρια μέσα
Κινητοποιήθηκαν 115 πυροσβέστες και 8 εναέρια μέσα
Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο σημείο
Οι ενδείξεις βελτίωσης και τα συμπεράσματα που στρέφουν το Υπουργείο Παιδείας να επενδύσει στις μεταρρυθμίσεις
Ο χάρτης πρόβλεψης κινδύνου του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Φέρεται να ξέσπασε μετά από εργασίες καθαρισμού σε οικόπεδο
Η ανάρτηση - πρόγνωση του Θοδωρή Κολυδά
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
H άνοδος των λαϊκών πολυκαταστημάτων, η πτώση, και δυο διαφημιστικά μηνύματα που έγραψαν ιστορία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.