Ελλαδα

«Μήνυμα» των ανθρώπων της νύχτας ήταν η επίθεση δίπλα στο βενζινάδικο στον Πειραιά

Τα πρώτα συμπεράσματα της αστυνομίας - Υπό εξέταση τα υπολείμματα της εκρηκτικής ύλης

Γιώργος Σόμπολος
Γιώργος Σόμπολος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
«Μήνυμα» των ανθρώπων της νύχτας ήταν η επίθεση δίπλα στο βενζινάδικο στον Πειραιά
«Μήνυμα» των ανθρώπων της νύχτας ήταν η επίθεση δίπλα στο βενζινάδικο στον Πειραιά © Glomex/Mega

Πειραιάς - Έκρηξη: «Μήνυμα» των μαφιόζων - Τα πρώτα συμπεράσματα της αστυνομίας - Υπό εξέταση τα υπολείμματα της εκρηκτικής ύλης

Στον πόλεμο μεταξύ των μαφιόζικων οργανώσεων που δρουν στον Πειραιά εντάσσουν οι αστυνομικοί τη βομβιστική επίθεση που συντάρραξε μια ήσυχη γειτονιά στην οδό Σκυλίτση λίγο μετά τις τρεις σήμερα τα ξημερώματα.

Η έκρηξη του αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού προξένησε καταστροφές σε τουλάχιστον 10 οχήματα και σε δεκάδες σπίτια και καταστήματα της περιοχής, ενώ από πραγματική τύχη δεν υπήρξαν τραυματίες.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-czo3xahd8bmx)

Στόχος της βομβιστικής επίθεσης, φέρεται να είναι πρατήριο υγρών καυσίμων. Ο μηχανισμός, είχε τοποθετηθεί σε έναν μαντρότοιχο που χωρίζει το πρατήριο με ένα αυτοσχέδιο υπαίθριο χώρο στάθμευσης.

Παρά το γεγονός ότι την στιγμή της έκρηξης το πρατήριο ήταν ανοικτό, οι υπάλληλοι βρίσκονταν μέσα στις εγκαταστάσεις, ενώ έτυχε εκείνη τη στιγμή να μην βρίσκεται πελάτης στις αντλίες.

Επίθεση-μήνυμα των ανθρώπων της νύχτας στον Πειραία 

Πρόκειται για ξεκάθαρη επίθεση ανθρώπων της νύχτας, των μαφιόζων που «παλεύουν» για το ποιος θα έχει το πάνω χέρι στη νύχτα, εκτιμά αξιωματικός της Ασφάλειας Πειραιά. Εδώ και λίγο καιρό, υπάρχει μια προσπάθεια ανακατανομής των σημείων που η κάθε ομάδα μπράβων δρα με τους αστυνομικούς προς το παρόν, να μην μπορούν να βάλουν ένα τέλος στη βία των μαφιόζων.

Υπολείμματα του μηχανισμού έχουν ήδη μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια ώστε να διαπιστωθεί το είδος της εκρηκτικής ύλης που χρησιμοποιήθηκε. Είναι ξεκάθαρα πως η ποσότητα της ύλης ήταν ιδιαίτερα μεγάλη, δεδομένου των καταστροφών που άφησε πίσω της η έκρηξη.

Ταυτόχρονα, αστυνομικοί αναζητούν υλικό από κάμερες σπιτιών και καταστημάτων στην ευρύτερη περιοχή, μήπως και εντοπιστούν τα ίχνη των δραστών. Σίγουρα οι κάμερες του πρατηρίου έχουν καταγράψει το ωστικό κύμα όχι όμως και την στιγμή της τοποθέτησης της βόμβας, σύμφωνα με μια πρόχειρη παρακολούθηση του υλικού το οποίο θα αναληθεί ενδελεχώς από τους αστυνομικούς μήπως και προκύψει κάποιο εύρημα που θα οδηγήσει στην ταυτότητα των βομβιστών.

Η καταγραφή των ζημιών συνεχιζόταν με το πρώτο φως της ημέρας και πλήρη αναφορά των κατεστραμμένων οχημάτων, σπιτιών και καταστημάτων αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός της ημέρας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ