Ελλαδα

Τι καιρό θα έχει την Τσικνοπέμπτη

Οι προγνώσεις των μετεωρολόγων

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ψήστης γυρνά τις σχάρες με τα κοψίδια σε υπαίθριο ψήσιμο την Τσικνοπέμπτη
Τσικνοπέμπτη 2024 - Καιρός: Η τελευταία πρόγνωση © Menelaos Myrillas / SOOC

Τσικνοπέμπτη 2024 - Καιρός: Η τελευταία πρόγνωση των μετεωρολόγων και της ΕΜΥ

Η Τσικνοπέμπτη απέχει μόλις λίγες ώρες από σήμερα και οι πολίτες ήδη έχουν προμηθευτεί με τα κρέατα και τα ποτά για το τραπέζι του τσικνίσματος. Μέγα ερώτημα για όσους στήσουν ψησταριές είναι το τι καιρό θα κάνει αύριο (7.3). Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, ο καιρός θα είναι άστατος σε μεγάλο μέρος της χώρας. Ας δούμε, όμως, αναλυτικά τις τελευταίες προγνώσεις.

Τσικνοπέμπτη 2024 - Καιρός: Η τελευταία πρόγνωση της ΕΜΥ

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, ο καιρός αύριο Τσικνοπέμπτη ίσως τα χαλάσει λίγο στους ψήστες στη Μακεδονία, τη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο νεφώσεις με τοπικές βροχές, ενώ από το μεσημέρι θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Στο Ιόνιο, τα δυτικά και κεντρικά ηπειρωτικά και την Κρήτη αυξημένες νεφώσεις τις πρωινές ώρες με την εκδήλωση τοπικών βροχών στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Θεσσαλία. Βαθμιαία μέχρι το μεσημέρι νεφώσεις θα αναπτυχθούν και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά καθώς και το Αιγαίο με την εκδήλωση τοπικών βροχών και μεμονωμένων καταιγίδων στην ανατολική Θεσσαλία, τη Στερεά, τις Σποράδες, την Εύβοια και την Κρήτη. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα υποχωρήσουν στα βόρεια και θα συνεχίσουν να εκδηλώνονται στο Ιόνιο, τη δυτική Πελοπόνησσο και το Αιγαίο (και κυρίως στα βόρεια και ανατολικά).
Χιόνια θα πέσουν στα βόρεια και κεντρικά ηπειρωτικά ορεινά σε υψόμετρο άνω των 900 μέτρων.

Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα τοπικά 5 μποφόρ. Στα νότια θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 ενισχυόμενοι από το μεσημέρι σε 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και από το βράδυ στα βόρεια θα γίνουν βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Στα βόρεια θα φτάσει τους 13 με 15 βαθμούς, στα δυτικά τους 16 με 18 και στις υπόλοιπες περιοχές τους 19 με 20 βαθμούς Κελσίου.

Σε ανάρτησή του στο Χ, ο Θοδωρής Κολυδάς αναφέρει ότι την Τσικνοπέμπτη ο καιρός θα είναι άστατος κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα στα δυτικά τα κεντρικά και τα βόρεια. Στην υπόλοιπη χώρα σχεδόν αίθριος καιρός.

Τσικνοπέμπτη 2024 - Καιρός: Η πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Σάκη Αρναούτογλου«τη νύχτα της Τετάρτης προς το ξημέρωμα της Τσικνοπέμπτης θα έχουμε και μια σχετική πτώση της θερμοκρασίας. Οπότε οι όποιες βροχές εκδηλώνονται στα πεδινά, δεν αποκλείεται να έχουν και τη μορφή χιονόνερου στα ορεινά, ημιορεινά, ίσως και κάποιες παροδικές χιονοπτώσεις σε ορεινές περιοχές. Στην Ήπειρο, τη δυτική Θεσσαλία και τη δυτική Στερεά, επίσης θα βγάλει κάποιες μπόρες βροχής χαμηλά και μπόρες χιονιού στα ορεινά».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ