Ελλαδα

Πέθανε η ηθοποιός Τέτη Σχοινάκη

Σε ηλικία 68 ετών

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τέτη Σχοινάκη
Τέτη Σχοινάκη: Πέθανε η ηθοποιός

Τέτη Σχοινάκη: Πέθανε η ηθοποιός σε ηλικία 68 ετών - Η πορεία στον κινηματογράφο και τα προβλήματα υγείας

Η Τέτη Σχοινάκη έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 68 ετών. Η ηθοποιός έδινε τον τελευταίο καιρό γενναία μάχη με τον καρκίνο. Όπως είχε αποκαλύψει η Άννα Φόνσου ζύγιζε πια μόλις 29 κιλά. Η Τέτη Σχοινάκη άφησε την τελευταία της πνοή στο σπίτι της, το πρωί της Δευτέρας. 

«Της είχα τηλεφωνήσει χθες και της είπα ότι θα πάω σήμερα. Δεν πρόλαβα να τη δω, πέθανε πριν από δύο ώρες», δήλωσε στον Ant1 σήμερα η Άννα Φόνσου. «Η Τέτη Σχοινάκη είχε καρκίνο. Ήταν ένα πολύ υπερήφανο πλάσμα και δεν ήθελε να μάθει κανείς για την αρρώστια της και κανέναν να ενοχλήσει. Σεβάστηκα την επιθυμία της να γυρίσει στο σπίτι της ώστε να “φύγει” εκεί. Ήρθα σήμερα από τη Θεσσαλονίκη. Είχαμε μιλήσει χθες τηλεφωνικά και της είπα ότι θα πάω σήμερα να τη δω. Δεν πρόλαβα να πάω» είπε συγκινημένη η Άννα Φόνσου.

Έφυγες Τέτη μου αγαπημένη....ήρθα σήμερα από Θεσσαλονίκη για να σε δω αλλά δεν πρόλαβα... ίσως βρεθούμε σ έναν άλλο κόσμο.. μακριά από θλίψεις και αδιαφορία... Αντίο σεμνή μου φίλη...Σ αγαπώ Άννα Φόνσου

Posted by Actors House on Monday, March 4, 2024

Η Τέτη Σχοινάκη πέθανε σε ηλικία 68 ετών - Όσα είχε εξομολογηθεί η ηθοποιός για τη ζωή της

Η Τέτη Σχοινάκη είχε παραχωρήσει την τελευταία της τηλεοπτική συνέντευξη στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα». «Ήμουν 19 και χώρισα στα 20. Όπως το ακούει κανείς θα νομίζει ότι παντρεύτηκα έναν αγριάνθρωπο. Αλλά ήταν ένας γλυκύτατος άνθρωπος και καθόλου καταπιεστικός. Αλλά δεν μου πήγαινε αυτό το στυλ ζωής. Θυμάμαι ότι κατέβαινα τα σκαλιά της εκκλησίας και λέω "τι έκανα τώρα;". Γι' αυτό και δεν ξαναπαντρεύτηκα γιατί δεν μου έλειψαν οι προτάσεις. Δόξα τον Θεό. Όταν δεν σου πάει το σχήμα του γάμου είναι δύσκολο να φέρεις ένα παιδί στον κόσμο. Με ρωτάνε και τώρα 'μήπως μετάνιωσες που δεν έκανες παιδιά;'. Και λέω όχι γιατί δεν χτύπησε το βιολογικό μου ρολόι. Τουλάχιστον δεν το άκουσα. Ήθελα πάντα τον χώρο μου και τον χρόνο μου. Θέλω να ζω μόνη μου. Δεν είμαι ο άνθρωπος που μου αρέσει η συμβίωση», είχε εξομολογηθεί για τον γάμο της. 

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-c782ukvj2eu1)

Με αφορμή το κίνημα MeToo και τις αποκαλύψεις για σεξουαλικές παρενοχλήσεις και κακοποιήσεις στον χώρο του αθλητισμού και του θεάματος και στην Ελλάδα, η Τέτη Σχοινάκη είχε εξομολογηθεί τη δική της προσωπική εμπειρία. «Μετά τα 14 που άρχισα να μεγαλώνω και να γίνομαι κοπέλα, είχα πολλές σεξουαλικές παρενοχλήσεις. Δηλαδή αυτός που είχε το καθαριστήριο με κλείδωσε μέσα. Τον απείλησα με τον μπαμπά μου που ήταν αξιωματικός και καταγόταν από την Κρήτη. Έτσι τον φόβισα και μου άνοιξε. Παρενοχλήθηκα και από φίλο της οικογένειας. Αυτά τα χειρίστηκα εύκολα. Αυτό που πραγματικά με φόβισε ήταν η απόπειρα βιασμού από συνθέτη, σε ηλικία 16 ετών. Βρέθηκα στο σπίτι ενός συνθέτη, με μια φίλη μου που είχε ωραία φωνή και ήθελε να έχει μαζί της έναν δικό της άνθρωπο. Αφού η φίλη μου δοκιμάζει τη φωνή της φεύγει για να πάει να φέρει κάτι στίχους. Μου λέει ο συνθέτης "τώρα να ακούσουμε εσένα". Εγώ του απαντώ "δεν ήρθα για αυτό". Άρχισε να με κυνηγάει μέσα στο σπίτι. Μου φάνηκε σαν να κράτησε δύο ώρες όλο αυτό, ενώ πρέπει να κράτησε δυο με τρία λεπτά. Μου έκλεινε την πόρτα για να μην φύγω. Ήταν ότι μια συρόμενη πόρτα που είχε ένα θολό τζάμι, μέσα από το τζάμι, όπου δεν μπορείς να δεις χαρακτηριστικά, έβλεπα έναν άλλον άνθρωπο, ο οποίος κοιτούσε μέσα από τη χαραμάδα», είχε πει μεταξύ άλλων.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-c9a23bjgaxrt)

 Η Τέτη Σχοινάκη διέγραψε μία λαμπρή καριέρα την εποχή της βιντεοκασέτας, ενώ έκανε σπουδαίες δουλειές στην τηλεόραση και το θέατρο. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ