Ελλαδα

Τι καιρό θα κάνει την Τσικνοπέμπτη - Έρχονται βροχές και καταιγίδες από σήμερα το απόγευμα

Συνεχίζεται η «παρέλαση» κακοκαιριών

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο καιρός την Τσικνοπέμπτη - Πρόγνωση Μαρουσάκη
Ο καιρός την Τσικνοπέμπτη - Πρόγνωση Μαρουσάκη © ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Ο καιρός την Τσικνοπέμπτη - Πρόγνωση Μαρουσάκη για την εξέλιξη της κακοκαιρίας

Αλλάζει από το απόγευμα της Δευτέρας (4.3) το σκηνικό του καιρού, με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη να κάνει ιδιαίτερη αναφορά για βροχές και καταιγίδες. Ο μετεωρολόγος του OPEN κάνει σε ανάρτησή του στο Facebook ανάλυση για τον καιρό μέχρι και την Παρασκευή, δίνοντάς μας ένα πρώτο στίγμα για τον καιρό την Τσικνοπέμπτη

«Ένα νέο βαρομετρικό χαμηλό το οποίο σχηματίστηκε στον Κόλπο του Λέοντα, καθώς αλληλεπίδρασαν ψυχρότερες αέριες μάζες με θερμότερες και υγρότερες, αναμένεται να ξεκινήσει σήμερα το ταξίδι του με πρώτο σταθμό αύριο την Ιταλία και φτάνοντας το απόγευμα αύριο και στα δυτικά τμήματα της χώρας μας», γράφει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης και προσθέτει ότι η καιρική αστάθεια θα μας συντροφεύει μέχρι και την Παρασκευή (8.3). 

Ο καιρός την Τσικνοπέμπτη - Πρόγνωση Μαρουσάκη

Ολόκληρη η ανάρτηση του Κλέαρχου Μαρουσάκη

ΦΥΓΕ ΕΣΥ - ΕΛΑ ΕΣΥ

Χωρίς να έχουμε προλάβει να "στεγνώσουμε" από το προηγούμενο κύμα κακοκαιρίας το οποίο λίγο πιο αργά να κινούταν θα μας καρδιοχτυπούσε αρκετά, έρχεται ένα νέο κύμα κακοκαιρίας συνεχίζοντας την "παρέλαση" των κακοκαιριών και η οποία ξεκίνησε στο τελείωμά του ο Φλεβάρης και όπως φαίνεται θέλει να συνεχίσει και ο Μάρτης, προσπαθώντας να καλύψει ορισμένα από τα κενά που έχουν αφήσει το Φθινόπωρο αλλά και ο Χειμώνας που έχουν προηγηθεί.

Έτσι λοιπόν ένα νέο βαρομετρικό χαμηλό το οποίο σχηματίστηκε στον Κόλπο του Λέοντα καθώς αλληλεπίδρασαν ψυχρότερες αέριες μάζες με θερμότερες και υγρότερες, αναμένεται να ξεκινήσει σήμερα το ταξίδι του με πρώτο σταθμό αύριο την Ιταλία και φτάνοντας το απόγευμα αύριο και στα δυτικά τμήματα της χώρας μας.

Στον πρώτο μας χάρτη σημειώνουμε με το βέλος και το γράμμα "Χ" την αφετηρία αυτού του νέου βαρομετρικού χαμηλού το οποίο θα ακολουθήσει μια ανατολική πορεία για να βρεθεί πάνω από τη χώρα μας τα ξημερώματα της Τρίτης ακολουθώντας και αυτό τη γρήγορη μετατόπιση όπως και αυτά που προηγήθηκαν.

Στον δεύτερο χάρτη μας αποτυπώνεται η κίνηση αυτού του συστήματος κακοκαιρίας. Έτσι λοιπόν από αύριο το απόγευμα και από τα δυτικά θα έχουμε ένα γρήγορο πέρασμα βροχών - καταιγίδων που τοπικά δεν αποκλείεται να έχουν κι ένταση με ό,τι κι αν αυτό συνεπάγεται.

Καθώς θα πηγαίνουμε προς το μεσημέρι - απόγευμα της Τρίτης το μέτωπο αυτό βροχών - καταιγίδων θα έχει φτάσει στο ανατολικό Αιγαίο με ταυτόχρονη βελτίωση του καιρού δυτικότερα, μια βελτίωση όμως που στην ουσία θα συνοδεύεται από διαστήματα αστάθειας η οποία αστάθεια φαίνεται να μας συντροφεύει μέχρι και την Παρασκευή περίπου μιας και ψυχρότερος αέρας στη μέση κι ανώτερη ατμόσφαιρα δεν θα επιτρέψει την ουσιαστική βελτίωση του καιρού, ενώ και η θερμοκρασία κάτω χαμηλά φαίνεται να σημειώνει πτώση μιας και πολικές αέριες μάζες από την Ουκρανία αν και θα εκτονωθούν προς Τουρκία, φαίνεται να "αγγίζουν" και τη χώρα μας χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα βρεθούμε σε συνθήκες βαρυχειμωνιάς, απλά ο γερο-χειμώνας πλέον θέλει να μας θυμίσει ότι τριγυρίζει στη γειτονιά μας και ίσως κάποια στιγμή αργότερα επισκεφτεί πιο οργανωμένα και τη χώρα μας για να δει κάποιες από τις πολλές ομορφιές της πριν ταξιδέψει οριστικά για πολύ μακρινούς πλέον προορισμούς ανανεώνοντας το ραντεβού του για την επόμενη χρονιά, καλά να είμαστε.

Καλό υπόλοιπο Κυριακής σε όλες και όλους!

ΦΥΓΕ ΕΣΥ - ΕΛΑ ΕΣΥ Χωρίς να έχουμε προλάβει να "στεγνώσουμε" από το προηγούμενο κύμα κακοκαιρίας το οποίο λίγο πιο αργά...

Posted by Klearhos Marousakis on Sunday, March 3, 2024

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ