Ελλαδα

Έφτασαν στην Αθήνα τα πρώτα 140 ηλεκτρικά λεωφορεία

Πότε θα ξεκινήσει η λειτουργία τους

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Έφτασαν στην Αθήνα τα πρώτα 140 ηλεκτρικά λεωφορεία
Έφτασαν στην Αθήνα τα πρώτα 140 ηλεκτρικά λεωφορεία © ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ηλεκτρικά λεωφορεία: Έφτασαν στην Αθήνα τα πρώτα 140 - Ήδη στη Θεσσαλονίκη ακόμη 110

Αντίστροφα άρχισε να μετράει ο χρόνος για την κυκλοφορία των πρώτων 140 Ytong ηλεκτρικών λεωφορείων στην Αττική, τα οποία βρίσκονται πλέον στην Αθήνα και σύντομα θα κυκλοφορούν στους δρόμους της πρωτεύουσας, όπως έχουν εξαγγείλει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρ. Σταϊκούρας.

Ξεκινά η δοκιμαστική λειτουργία για τα ηλεκτρικά λεωφορεία

Σύμφωνα με την υπογραφείσα σύμβαση, μπαίνουν αμέσως στο στάδιο του προβλεπόμενου μακροσκοπικού ελέγχου και στη συνέχεια 38 εξ αυτών στο στάδιο της δοκιμαστικής-χωρίς επιβάτες- λειτουργίας.

«Πρόκειται για ημέρα ορόσημο στις Δημόσιες Αστικές Συγκοινωνίες» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ο.ΣΥ.Α.Ε. Στέφανος Αγιάσογλου καθώς, όπως υπογράμμισε, η ένταξη των νέων ηλεκτρικών λεωφορείων στα οχήματα της Εταιρείας μας, εγκαινιάζει επισήμως την επόμενη ημέρα στις Συγκοινωνίες του Λεκανοπεδίου. «Η χρήση της ηλεκτροκίνησης, για πρώτη φορά στην χώρα μας, υλοποιεί το στρατηγικό σχέδιο της κυβέρνησης για τη βιώσιμη αστική κινητικότητα».

Ηλεκτρικά λεωφορεία στην Αττική
Ηλεκτρικά λεωφορεία στην Αττική © ΑΠΕ-ΜΠΕ

Nα θυμίσουμε πως την περασμένη Παρασκευή έφθασαν στη Θεσσαλονίκη και τα 110 ηλεκτρικά οχήματα της κινεζικής Yutong.

Σε δηλώσεις του τις προηγούμενες ημέρες ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρ. Σταϊκούρας είχε μιλήσει για τα 250 ηλεκτρικά λεωφορεία που φτάνουν στη χώρα μας και θα αναβαθμίσουν την καθημερινότητα των πολιτών.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-czi7vcr3wn3d)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ