Ελλαδα

Η κόλαση τα πρώτα λεπτά μετά την σύγκρουση στα Τέμπη και η στιχομυθία σταθμάρχη - ρυθμιστή κυκλοφορίας (βίντεο)

Οι παγιδευμένοι επιβάτες του μοιραίου τρένου φωνάζουν για βοήθεια λίγα μόλις δευτερόλεπτα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δυστύχημα στα Τέμπη
© ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ/EUROKINISSI

Tέμπη: Η κόλαση τα πρώτα λεπτά μετά την σύγκρουση - Η άφιξη των πρώτων πυροσβεστών 

Νέο ντοκουμέντο από την τραγωδία στα Τέμπη ήλθε σήμερα (3/1) στο φως της δημοσιότητας, αποκαλύπτοντας στιγμές λίγο μετά την τρομακτική σύγκρουση των τρένων η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 57 ανθρώπων.

Σε υλικό που παρουσιάζει το MEGA, ακούγονται οι φωνές εγκλωβισμένων επιβατών που καλούν σε βοήθεια λίγο μετά τη σύγκρουση τω τρένων. Μάλιστα, ακούγονται και οι δυνάμεις της ΕΜΑΚ και της Ελληνικής Αστυνομίας που είχαν μεταβεί στο σημείο. Πυροσβέστες και εθελοντές ρίχνονται στην πύρινη κόλαση.

«Έλα λεβέντη μου! Έλα αγόρι μου!», ακούγεται να λένε οι διασώστες που έφτασαν πρώτοι στο σημείο. Άνδρες της ΕΜΑΚ, Πυροσβέστες και αστυνομικοί έψαχναν διασωθέντες, στο απόλυτο σκοτάδι, μέτρα μακριά από τα βαγόνια, με μόνο φως αυτό του φακού.

Σε άλλο βίντεο που έφερε στο φως το MEGA, από τον σταθμό της Λάρισας λίγο πριν τη τραγωδία, προκύπτει, κατά το ρεπορτάζ , ένας λόγος καθυστέρησης της αναχώρησης και ότι ο ελεγκτής -που «θα μπορούσε να είχε καταλάβει έγκαιρα το λάθος που είχε γίνει στην πορεία του τρένου»- δεν ήταν στο πρώτο βαγόνι όπως θα έπρεπε αλλά στα πιο πίσω, καθώς προσπαθούσε να εντοπίσει έναν μεθυσμένο άνδρα που είχε καταφέρει να τρυπώσει στη μοιραία αμαξοστοιχία χωρίς να έχει κόψει εισιτήριο.

Τα νέα βίντεο έρχονται στη δημοσιότητα την ώρα που ο εισαγγελέας Εφετών Λάρισας έχει δώσει εντολή για να διερευνηθεί εάν μια χημική ουσία προκάλεσε την έκρηξη και τη μεγάλη ανάφλεξη στο μοιραίο τρένο.

Δύο εμπειρογνώμονες εξήγησαν τι είναι το ξυλόλιο που ανιχνεύτηκε στον τόπο της τραγωδίας. Η πρώτη δειγματοληψία έγινε στις 29 Μαρτίου, δηλαδή έναν μήνα μετά την τραγωδία, με τους ειδικούς να επισημαίνουν ότι αν είχε γίνει νωρίτερα, θα έδινε περισσότερα στοιχεία για το τι συνέβη. Οι ίδιοι, αμφισβητούν ότι η έκρηξη αυτή προήλθε από τα υλικά των δύο τρένων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ