Ελλαδα

Επιχείρηση «Illuminati»: Χειροπέδες σε μέλη του κυκλώματος πλαστογραφίας και διακίνησης μεταναστών

Συνελήφθησαν δύο ακόμη άτομα - Ανάμεσά τους ο αρχηγός της οργάνωσης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΕΛ.ΑΣ.: Ακόμη δύο συλλήψεις στο πλαίσιο της επιχείρησης «Illuminati» για την εξάρθρωση κυκλώματος πλαστογραφίας και παράνομης διακίνησης μεταναστών.
Ακόμη δύο άτομα συνελήφθησαν στο πλαίσιο της επιχείρησης με την κωδική ονομασία «Illuminati» © Ελληνική Αστυνομία

ΕΛ.ΑΣ.: Ακόμη δύο συλλήψεις στο πλαίσιο της επιχείρησης «Illuminati» για την εξάρθρωση κυκλώματος πλαστογραφίας και παράνομης διακίνησης μεταναστών.

Ακόμη δύο άτομα συνελήφθησαν χθες από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, στο πλαίσιο της επιχείρησης με την κωδική ονομασία «Illuminati», για την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης πλαστογραφίας εγγράφων και παράνομης διακίνησης μεταναστών.

Πρόκειται για τον αρχηγό της οργάνωσης, που όπως διαπιστώθηκε δραστηριοποιούνταν στην κατάρτιση πλαστών εγγράφων χρησιμοποιώντας μάλιστα το σπίτι του –στο κέντρο της Αθήνας– ως εργαστήριο, καθώς και συνεργό του, ο οποίος διακινούσε τα πλαστά έγγραφα.

Παράλληλα, μετά από έρευνα, βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, στο συγκεκριμένο σπίτι, εξοπλισμός αποτελούμενος από 2 συσκευές εκτύπωσης με λέιζερ και 4 υπολογιστές, που διέθεταν κατάλληλο λογισμικό για τη λειτουργία της συσκευής εκτύπωσης, πάνω από 240 διαβατήρια, δελτία ταυτότητας και άδειες διαμονής.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση εξελίσσεται σε συνεργασία με τη Europol και η επιχείρηση υλοποιείται στο πλαίσιο εφαρμογής της δράσης Empact 2.2 East Med, ενώ με πρωτοβουλία της συγκεκριμένης υπηρεσίας έχει κινηθεί σχετικός επιχειρησιακός φάκελος στη Europol υπό την κωδική ονομασία «Op. Illuminati».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ