- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Χάρης Δούκας: Δεν είναι αρκετή η συγγνώμη, θα εισηγηθώ την δημιουργία μνημείου για τα θύματα των Τεμπών
Mε αφορμή το σβήσιμο των ονομάτων έξω από την Βουλή
Δούκας: Μία συγγνώμη δεν είναι αρκετή - Μνημείο στην Αθήνα για τα θύματα των Τεμπών
«Μια συγγνώμη δεν είναι αρκετή» τονίζει ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας αναφερόμενος στο θέμα με τα ονόματα των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών έξω από τη Βουλή, ενώ προαναγγέλει πως θα εισηγηθεί την δημιουργία μνημείου.
Ο Χάρης Δούκας, σε ανάρτησή του στο twitter αναφέρει πως «Ο Δήμος Αθηναίων θα φροντίσει με πράξεις ώστε τα ονόματα των θυμάτων των Τεμπών να μην σβήσουν ποτέ από την συλλογική μας μνήμη. Σε επόμενο δημοτικό συμβούλιο θα εισηγηθώ τη δημιουργία μνημείου για τα θύματα των Τεμπών. Ο δήμος Αθηναίων ενώνει τη φωνή του με τη φωνή των πολιτών για την απονομή δικαιοσύνης.»
Τα ονόματα των θυμάτων των Τεμπών δε θα σβηστούν ποτέ από τη συλλογική μας μνήμη. pic.twitter.com/BwJ2NokYR2
— Haris Doukas (@h_doukas) February 29, 2024
Την Τετάρτη, ανήμερα της μαύρης επετείου της τραγωδίας των Τεμπών, διαδηλωτές αλλά και γονείς παιδιών που χάθηκαν στην αδιανόητη σιδηροδρομική τραγωδία, έγραψαν με κόκκινη μπογιά τα ονόματά τους στο έδαφος μπροστά από το μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη.
Συνεργεία του δήμου καθάρισαν το σημείο σβήνοντας τα ονόματα, με τον δήμο Αθηναίων δια της αντιδημάρχου Καθαριότητας Ρωξάνης Μπέη να απαντά ότι ήταν λάθος και να ζητά συγγνώμη λέγοντας ότι δεν το γνώριζε.
Τι απαντά το Φρουραρχείο της Βουλής για το σβήσιμο των ονομάτων των θυμάτων
Σύμφωνα με πηγές από το Φρουραρχείο της Βουλής, «ο αξιωματικός υπηρεσίας ενημέρωσε το συνεργείο καθαρισμού του Δήμου πως υπάρχουν συνθήματα γραμμένα μπροστά από το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και σε άλλα σημεία. Κατ' εντολή του Φρούραρχου ζήτησαν να σβηστούν όλα, όπως συνηθίζεται, χωρίς να έχουν εικόνα ακριβώς τι ανέγραφαν τα συνθήματα. Η τελική απόφαση για τους χώρους εκτός Βουλής δεν είναι ευθύνη του Φρουραρχείου».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το χρονικό της υπόθεσης
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Επιστρατεύοντας περίπου 10.000 πράκτορες AI
Δείτε το σημερινό σκίτσο
Ο χάρτης πρόβλεψης κινδύνου του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας
Τοπικά δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες
Διετέλεσε πρόεδρος της Συνομοσπονδίας σε διαδοχικές περιόδους από το 1983 έως το 1989
Διεθνές Συνέδριο από 1–4 Οκτωβρίου 2026
Επιχείρησαν 115 πυροσβέστες - Σηκώθηκαν οκτώ εναέρια μέσα
Κινητοποιήθηκαν 115 πυροσβέστες και 8 εναέρια μέσα
Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο σημείο
Οι ενδείξεις βελτίωσης και τα συμπεράσματα που στρέφουν το Υπουργείο Παιδείας να επενδύσει στις μεταρρυθμίσεις
Ο χάρτης πρόβλεψης κινδύνου του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.