Ελλαδα

«Μου λείπετε! Αθάνατες!»: Η συγκινητική ομιλία του πατέρα των δίδυμων κοριτσιών που σκοτώθηκαν στα Τέμπη

Μνημόσυνο για τον έναν χρόνο από το δυστύχημα και στην Καλαμπάκα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο πατέρας των δίδυμων κοριτσιών που σκοτώθηκαν στην τραγωδία των Τεμπών
Τέμπη: «Λύγισε» ο πατέρας των δίδυμων κοριτσιών © tameteora.gr

Τέμπη: Ο πατέρας των δίδυμων κοριτσιών στο μνημόσυνο για τον έναν χρόνο από την τραγωδία

Μνημόσυνο και στην Καλαμπάκα πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (28.2) για τον έναν χρόνο από το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη. Η πόλη θρηνεί την απώλεια των δίδυμων κοριτσιών και της ξαδέλφής τους που βρήκαν τραγικό θάνατο στο Intercity 62. Ο πατέρας των διδύμων, Νίκος Πλακιάς, «λύγισε» μιλώντας για το δυστύχημα.

«Τα παιδιά μας χάθηκαν τόσο αναίτια. Τόσο άδικα. Πλέον ο πόνος μου δεν γίνεται δάκρυ. Γίνεται μίσος, οργή και θυμός. Μαζί μας βρίσκονται και τα αδέλφια, οι οικογένειες που ήρθαν από το νομό, οι οικογένειες ανθρώπων που χάθηκαν. Αυτές είναι οι οικογένειές μας, αυτά είναι τα αδέλφια μας! Να είστε όλοι πάντα καλά και να θυμόσαστε: στη θέση αυτή μπορεί να ήταν ο καθένας σας! Να είστε πάντα δίπλα μας. Ευχαριστώ. Χρύσα, Θώμη, Αναστασία, μου λείπετε! Αθάνατες!», είπε ο Νίκος Πλακιάς.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-czhevdxr4v4p)

Τέμπη: «Η κόρη μου είχε εισιτήριο θανάτου», λέει η μητέρα της 20χρονης Κλαούντια

Οι οικογένειες, οι φίλοι, οι συγγενείς, αλλά και δεκάδες πολίτες που θέλησαν να τιμήσουν τη μνήμη των θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας, μετέβησαν εχθές στο σημείο της τραγωδίας και άφησαν λουλούδια, κεριά και στεφάνια εις μνήμην των αδικοχαμένων θυμάτων.

Η κα. Άλμα Λάτα, μητέρα της 20χρονης Κλαούντια που βρισκόταν στα μοιραία βαγόνια του Intercity, ζητάει μόνο δικαίωση για το παιδί της. Να δικαστούν οι αρμόδιοι και εφόσον κριθούν ένοχοι να μπουν στη φυλακή.

Άλμα Λάτα: Η κόρη μου έκοψε εισιτήριο θανάτου

«Μας κουνούσαν το δάχτυλο, αλλά δεν έχουν έρθει να μας πουν ξανά ότι τα τρένα είναι ασφαλή. Η κόρη μου φοβόταν τα λεωφορεία και προτιμούσε τον σιδηρόδρομο, επειδή θεωρούσε ότι είναι πιο ασφαλής».

«Έχασα μια γιατρίνα, ήταν σπουδαία, έφτασε πολύ ψηλά και δεν μπορεί να γυρίσει πίσω» λέει για την Κλαούντια.

Η Κλαούντια επέστρεφε από την Πάτρα και οι γονείς της, που μένουν σε χωριό της Λάρισας, της ζήτησαν να κάνει μια στάση για να τη δουν. Η ίδια αρνήθηκε για να φτάσει πιο γρήγορα στη Θεσσαλονίκη, να ξεκουραστεί και να αρχίσει το διάβασμα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ