Ελλαδα

Βίντεο στο Youtube για το ψάρεμα ανέβαζε ο ένας εκ των δύο φίλων που πνίγηκαν στα Σφακιά

Η αγάπη τους για τη θάλασσα και το χρονικό της τραγωδίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σημείο από το καλάμι ψαρέματος
Σφακιά: Youtuber για ψάρεμα ο ένας εκ των νεκρών © Unsplash / Samantha Deleo

Σφακιά: Youtuber για ψάρεμα ο ένας εκ των νεκρών - Το χρονικό της τραγωδίας

Τραγικό θάνατο στη θάλασσα που τόσο λάτρευαν βρήκαν οι δύο φίλοι στα Σφακιά. Ο 44χρονος και ο 50χρονος είχαν ξεκινήσει για ψάρεμα με κανό την Κυριακή (18.2), όταν οι άνεμοι ενισχύθηκαν και παρασύρθηκαν από τα κύματα. Μετά από περίπου ένα 24ωρο ερευνών, οι δύο άνδρες βρέθηκαν νεκροί, βυθίζοντας στο πένθος την Κρήτη. 

Σύμφωνα με το cretapost.gr, η αγάπη του Τάσου Θεοδοσίου για τη θάλασσα και το ψάρεμα ήταν τόσο μεγάλη, που είχε δημιουργήσει προσωπικό λογαριασμό στο Youtube όπου αναρτούσε βίντεο από τα ψαρέματά του, δίνοντας συμβουλές.  Το τελευταίο του βίντεο το ανέβασε 8 μήνες πριν το τραγικό τέλος. 

Σφακιά: Youtuber για ψάρεμα ο ένας εκ των νεκρών - Το χρονικό της τραγωδίας

Οι δύο φίλοι είχαν πάει για ψάρεμα με κανό το μεσημέρι της Κυριακής (18.2) στα Σφακιά.  

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του κρητικού μέσου, κατά τη διάρκεια του ψαρέματός τους, ενισχύθηκαν οι άνεμοι στην περιοχή με αποτέλεσμα να παρασυρθούν από τα ρεύματα. Οι ίδιοι επικοινώνησαν με τις αρχές και ανέφεραν την κατάστασή τους και άμεσα ξεκίνησαν ενέργειες για τον εντοπισμό τους. Λίγη ώρα αργότερα, η επικοινωνία μαζί τους χάθηκε με τις αρχές να παλεύουν με τον χρόνο για να τους βρουν.

Στις έρευνες συμμετείχαν drone με θερμικές κάμερες, περιπολικά και ναυαγοσωστικά σκάφη του λιμενικού, ιδιώτες, αλιευτικά και δύο ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας και του Πολεμικού Ναυτικού. Αρκετές ώρες αργότερα, το πρωί της Δευτέρας (19.2), οι δύο άνδρες εντοπίστηκαν νεκροί στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα της Γαύδου και του Πλακιά. Και οι δύο σοροί ανασύρθηκαν από ναυαγοσωστικό σκάφος του λιμενικού και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι των Σφακίων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ