Ελλαδα

Μ. Χρυσοχοΐδης: Λογικός αριθμός τρακτέρ θα βρεθεί στη πρωτεύουσα την Τρίτη

Οι δηλώσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη - Τα μέτρα της Αστυνομίας

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αγρότες: Λογικός αριθμός θα βρεθεί στην Αθήνα
Τα τρακτέρ έχουν ξεκινήσει τη «κάθοδο» για την Αθήνα © (ΝΑΣΟΣ ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Αγρότες: Λογικός αριθμός θα βρεθεί στην Αθήνα - Οι δηλώσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη - Τα μέτρα της Αστυνομίας

Οι αγρότες βρίσκονται καθ' οδόν για την Αθήνα όπου είναι προγραμματισμένη για αύριο (20.2) η συνάντηση στην πρωτεύουσα με σκοπό να ασκήσουν εκ νέου πιέσεις στη κυβέρνηση.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΚΑΙ για την την κάθοδο των αγροτών στην Αθήνα και πως το ζήτημα είναι να γίνει η κινητοποίηση με ασφάλεια και ευταξία.

Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΟΥ ΣΚΑΪ 100,3 FM

Μ.Χρυσοχοΐδης για αγρότες: Μέχρι την Τέταρτη το μεσημέρι τα τρακτέρ θα έχουν αποχωρήσει

«Γίνονται συνεννοήσεις ώστε η διαμαρτυρία των αγροτών στην Αθήνα να γίνει με ασφάλεια και τάξη, ανέφερε και σημείωσε ότι οι αγρότες έχουν καταλάβει τις πρωτεύουσες σε όλη την Ευρώπη και δικαιούνται και εδώ να διαδηλώσουν. Το ζήτημα, πρόσθεσε, είναι αυτή η κινητοποίηση να γίνει με ασφάλεια και σχετική ευταξία ώστε να μη διαταραχθεί η τάξη και η κοινωνική ειρήνη στην πόλη».

Ο υπουργός εκτίμησε ότι στο κέντρο της πρωτεύουσας θα βρεθεί λογικός αριθμός τρακτέρ τα οποία θα σταθμεύσουν σε σημεία που θα ορίσει η αστυνομία.

Σημείωσε ότι θα υπάρχουν συνέχεις ενημερώσεις της αστυνομίας στους πολίτες ώστε να ελαχιστοποιηθεί η όχληση. Όπως ανέφερε μέχρι την Τέταρτη το μεσημέρι τα τρακτέρ θα έχουν αποχωρήσει.

Αγρότες: Τα έκτακτα μέτρα της Τροχαίας για την κάθοδο στην Αθήνα

Επισημοποιήθηκαν από την εκπρόσωπο Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντίνα Δημογλίδου και από τον επικεφαλής του θαλάμου επιχειρήσεων παρακολούθησης και ελέγχου κυκλοφορίας Θεοφάνης Αναγνώστου τα μέτρα της τροχαίας στην Αθήνα κατά την κάθοδο των αγροτών.

Τα τρακτέρ θα συνοδεύονται από περιπολικά, θα ακολουθήσουν συγκεκριμένο δρομολόγιο και στο Σύνταγμα θα παραμείνουν, σε οριοθετημένο χώρο, το πολύ για 24 ώρες.

Μία ακόμη σύσκεψη έγινε το πρωΐ στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, υπό τον υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για να ρυθμιστούν και οι τελευταίες λεπτομέρειες και ο επιχειρησιακός σχεδιασμός της ΕΛ.ΑΣ. για το αγροτικό συλλαλητήριο.

Στις εθνικές οδούς τα τρακτέρ κινούνται συντεταγμένα καταλαμβάνοντας μία λωρίδα κυκλοφορίας και συνοδεία περιπολικών και αστυνομικών οχημάτων. Δεν θα επιτραπούν ανεξέλεγκτες μετακινήσεις τρακτέρ στην Αττική.

Η διαδρομή που θα ακολουθήσουν τα τρακτέρ

Θα γίνει προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας, κατά μήκος του δρομολογίου που θα ακολουθήσουν τα αγροτικά οχήματα και συγκεκριμένα από την Εθνική θα μπουν στη Λεωφόρο Αθηνών, στη συνέχεια στην Αχιλλέως και την Πλατεία Καραϊσκάκη.

Θα κινηθούν αντίθετα στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου, στην πλατεία Ομονοίας και στην οδό Πανεπιστημίου, προκειμένου να φθάσουν στο Σύνταγμα. Θα υπάρξει και προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας πέριξ της πλατείας Ομονοίας.

Μ. Χρυσοχοΐδης: Λογικός αριθμός τρακτέρ θα βρεθεί στη πρωτεύουσα την Τρίτη

Επίσης θα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη Λεωφόρο Αμαλίας, την οδό Πανεπιστημίου, τη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας και σε όλες τις κάθετες σε αυτές οδούς.

Για τη Βασιλίσσης Σοφίας η διακοπή θα γίνει από το ύψος της Βουλής και η κυκλοφορία στην κάθοδο θα γίνεται μέχρι και την οδό Σέκερη στο Κολωνάκι.

Τα οχήματα που κινούνται στην οδό Ακαδημίας, που ανεβαίνουν θα κατευθύνονται μόνο προς την άνοδο της Βασιλίσσης Σοφίας, όχι να στρίψουν δεξιά προς την Πανεπιστημίου και προς την περιοχή του Συντάγματος.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ