Ελλαδα

Παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου για τη δίκη του 19χρονου θύματος trafficking στην Ηλιούπολη

Τι αναφέρουν δημοσιεύματα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γυναίκα με κρυμμένο το πρόσωπό της από τον φωτογραφικό φακό
Ηλιούπολη - Trafficking: Εισαγγελέας για δίκη 19χρονης © Unsplash / Darya Ogurtsova

Ηλιούπολη - Trafficking: Παρέμβαση εισαγγελέα για τη δίκη του 19χρονου θύματος

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, με παραγγελία της προς την εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, ζητά να διερευνηθεί η βασιμότητα δημοσιευμάτων σχετικά με την 19χρονη θύμα trafficking στην Ηλιούπολη, η οποία διώκεται και πρόκειται να δικαστεί στις 26 Φεβρουαρίου με βάση ανώνυμη καταγγελία.

Ηλιούπολη - Trafficking: Παρέμβαση για δημοσίευμα σχετικά με δίκη του 19χρονου θύματος

Η γυναίκα, που είναι θύμα trafficking και προκάλεσε την παρέμβαση από τον Άρειο Πάγο, είναι κατηγορούμενη ως υπαίτια του ότι «διαπιστώθηκε να εκδίδεται με αμοιβή, χωρίς να κατέχει το απαιτούμενο πιστοποιητικό άσκησης επαγγέλματος και χωρίς να υποβάλλεται στους σχετικούς ιατρικούς ελέγχους».

Η πράξη αυτή που της αποδίδεται φέρεται να τελέστηκε όσο η ίδια ήταν αιχμάλωτη του προαγωγού αστυνομικού, που την εξέδιδε και την κακοποιούσε, ο οποίος ήδη έχει καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 5.5 ετών σε πρώτο βαθμό και επίκειται η άμεση εκδίκαση της έφεσής του. Ο κατηγορούμενος μετά την απόφαση του δικαστηρίου αφέθηκε ελεύθερος καθώς του χορηγήθηκε αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση.

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζητάει να ενημερωθεί άμεσα για τη βασιμότητα της καταγγελίας και επιπλέον η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας να προβεί στις αναγκαίες ενέργειες προκειμένου να ενημερωθεί σχετικά το αρμόδιο Δικαστήριο της 26/2/2024.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.