Ελλαδα

Η Λεωφόρος Ποσειδώνος γίνεται υπόγεια - Πώς προχωρούν τα έργα

Δείτε βίντεο με την εξέλιξη των εργασιών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ελληνικό: Έτσι θα είναι η υπογειοποιημένη λεωφόρος Ποσειδώνος
Μακέτα για την υπογειοποιημένη λεωφόρο Ποσειδώνος

Ελληνικό: Πώς θα είναι η υπογειοποιημένη λεωφόρος Ποσειδώνος - Η πρόοδος των έργων

Με τα έργα για την υπογειοποίηση της Λεωφόρου Ποσειδώνος στην περιοχή του Ελληνικού να βρίσκονται σε εξέλιξη, βίντεο από drone δείχνει πως προχωρούν οι εργασίες. 

Το υπογειοποιημένο τμήμα της Ποσειδώνος, το οποίο θα αποτελέσει μία από τις πιο σύγχρονες υπόγειες διαδρομές στην Ευρώπη, θα έχει μήκος 1,5 χλμ.. Θα ξεκινά από την παραλία Αλίμου και θα φθάνει έως το ύψος της μαρίνας του Ελληνικού. Οι λωρίδες ανά ρεύμα κυκλοφορίας θα είναι τρεις, όπως δηλαδή είναι και σήμερα στο υφιστάμενο τμήμα. Η ταχύτητα του υπόγειου τμήματος θα είναι μέχρι 70 χλμ/ώρα. Στο σύνολό της η υπογειοποίηση της Ποσειδώνος θα έχει μήκος 1.500 μέτρα εκ των οποίων τα 1.300 θα είναι το υπόγειο τμήμα και τα υπόλοιπα οι προσβάσεις.

Όπως έχουν ήδη αναφέρει τα στελέχη της Lamda Development, όταν τελικά ολοκληρωθεί το έργο δεν θα χρειαστεί να διακοπεί η κυκλοφορία της Λεωφόρου και θα επιλεχθεί ένα βράδυ για να «κουμπώσει» ο υφιστάμενος άξονας με το νέο υπογειοποιημένο τμήμα του.

Σύμφωνα με τη Lamda Development, τα έργα εκσκαφής έχουν προχωρήσει ήδη στο 75%, ενώ έχουν χρησιμοποιηθεί περισσότερα από 7.600 κυβικά μέτρα σκυροδέτησης τοιχίων και 20.500 κυβικά μέτρα σκυροδέτησης πλάκας βάσης. Ακόμη, το τούνελ θα έχει ύψος έως και 6 μέτρα και έχει σχεδιαστεί με υψηλές προδιαγραφές πυροπροστασίας. Με την υπογειοποίηση θα καταργηθούν τουλάχιστον 6 φωτεινοί σηματοδότες κατά μήκος της Λεωφόρου Ποσειδώνος οι οποίοι, κατά τις ώρες αιχμής, προκαλούν μεγάλη κυκλοφοριακή συμφόρηση, καθιστώντας δύσκολες τις μετακινήσεις των πολιτών.

Δείτε το βίντεο για την εξέλιξη των έργων υπογειοποίησης της Λεωφόρου Ποσειδώνος στο Ελληνικό

Υπογειοποίηση στο Ελληνικό | Η εξέλιξη του έργου | Φεβρουάριος 24

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ