Ελλαδα

Αγρότες «εισέβαλαν» στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης - Ζητούσαν να δουν τον Αυγενάκη

Τεταμένο το κλίμα μετά την άρνηση του Λευτέρη Αυγενάκη να συναντήσει αντιπροσωπεία αγροτών

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αγρότες «εισέβαλαν» στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης - Ζητούσαν να δουν τον Αυγενάκη
© Thesstoday

Αγρότες: «Εισέβαλαν» στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης - Τεταμένο το κλίμα μετά την άρνηση του Λευτέρη Αυγενάκη να συναντήσει αντιπροσωπεία αγροτών

Ένταση προκλήθηκε στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης με αγρότες που εξαγριώθηκαν, σύμφωνα με το Open, καθώς ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρης Αυγενάκης, ακύρωσε την σημερινή τους συνάντηση που είχε συμφωνηθεί στις 18:00 έξω από ξενοδοχείο της Αλεξανδρούπολης.

Αμέσως πήραν τα τρακτέρ και πήγαν στο αεροδρόμιο «Δημόκριτος» και προσπάθησαν να εισβάλουν στην αίθουσα αναχωρήσεων, όπου τους περίμενε ισχυρή αστυνομική δύναμη.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cz2h9t320wlt)

Η κατάσταση πήγε να ξεφύγει καθώς εκτός από αποδοκιμασίες, υπήρχαν και σπρωξίματα, με τους αγρότες, στα πλάνα του Open, να φαίνονται εξαγριωμένοι με την απόφαση του υπουργού να ματαιωθεί η συνάντησή τους. Γιούχαραν μάλιστα έντονα καθώς η απόφαση να ματαιωθεί το ραντεβού, τους αιφνιδίασε.

Ένταση στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης - Αγρότες προσπαθούν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό!

Posted by Thesstoday on Sunday, February 11, 2024

Οι αγρότες επρόκειτο να συναντηθούν με τον υπουργό το απόγευμα, ο ίδιος όμως δεν μπόρεσε να φτάσει στην Αλεξανδρούπολη λόγω της σύσκεψης που είχε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου στην Κομοτηνή με αγρότες, κτηνοτρόφου και μελισσοκόμους της Αν. Μακεδονίας – Θράκης. Στην σύσκεψη συμμετείχε και ο Περιφερειάρχης, Χριστόδουλος Τοψίδης.

Αγρότες: Κλείδωσε για Τρίτη το ραντεβού με Μητσοτάκη

Την Τρίτη, στις 12 το μεσημέρι, θα υποδεχθεί ο πρωθυπουργός στο Μέγαρο Μαξίμου, τους εκπροσώπους των αγροτών. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές η συνάντηση δεν ήταν δυνατή τη Δευτέρα, καθώς εκείνη την ημέρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιστρέφει από το Βελιγράδι.

Αναμένεται και η γνωστοποίηση από πλευράς των αγροτών των 10 εκπροσώπων που θα προσέλθουν στη συνάντηση.

Οι αγρότες σε κινητοποιήσεις
© ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ/EURΟΚΙΝΙSSI

Να σημειωθεί ότι οι αγρότες συνεδριάζουν σήμερα από τις 11:00 στη Σίνδο προκειμένου να ορίσουν την Επιτροπή που θα τους εκπροσωπήσει και δεσμεύονται να κρατήσουν ανοιχτούς τους δρόμους, ενώ τα τρακτέρ παραμένουν στα μπλόκα αναμένοντας τα αποτελέσματα της συνάντησης. Μίας συνάντησης που θα αποτελείται από πλευράς των αγροτών από τουλάχιστον 10 άτομα αφού θα πρέπει να εκπροσωπηθούν διαφορετικές επιτροπές αλλά και διαφορετικοί κλάδοι της γεωργίας.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cz0d9n2s2g15)

Τι αναμένουν οι αγρότες από τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό

Από την πλευρά τους πάντως οι αγρότες κρατούν «μικρό καλάθι» και όπως υποστηρίζουν, επιθυμούν λύσεις για να αποτραπεί και η προγραμματισμένη για την επόμενη εβδομάδα κάθοδος των τρακτέρ στην Αθήνα.

Από την πλευρά των αγροτών της Θεσσαλίας, διαμηνύεται πως θα ζητήσουν και μια ξεχωριστή συνάντηση με τον πρωθυπουργό για να συζητήσουν το υπόμνημα που έχουν στείλει και εάν δεν θα μπορούσε η συνάντηση να γίνει τη Δευτέρα θα την ζητήσουν για την Τρίτη.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cz09o5i2nz7l)

Το βράδυ της Τετάρτης (7.02) οι αγρότες απέστειλαν το υπόμνημα με τα αιτήματά τους στο γραφείο του πρωθυπουργού, με το οποίο ζητούν:

  • Θεσμοθέτηση αγροτικού αφορολόγητου πετρελαίου
  • Πλαφόν 7 λεπτά/ Kwh στο αγροτοκτηνοτροφικό ρεύμα
  • Επιδότηση μέσων, εφοδίων και ζωοτροφών και κατάργηση του ΦΠΑ
  • Να μην εφαρμοστεί και να επαναδιαπραγματευτεί η νέα ΚΑΠ
  • Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος στο 100% της χαμένης παραγωγής

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ