Ελλαδα

Ζάκυνθος: Μεγάλη φωτιά στο χωριό Εξωχώρα - Ισχυροί άνεμοι 8 μποφόρ πνέουν στο σημείο

Για ενίσχυση ήρθε στο νησί και πεζοπόρο τμήμα από τον Άραξο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Υπό έλεγχο η φωτιά στη Ζάκυνθο
Υπό έλεγχο η φωτιά στη Ζάκυνθο ©imerazante

Ζάκυνθος: Μεγάλη φωτιά στο νησί - Για ενίσχυση ήρθε στο νησί και πεζοπόρο τμήμα από τον Άραξο

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στο χωριό Εξωχώρα, στη βόρεια πλευρά της Ζακύνθου. «Σύμμαχος» της φωτιάς είναι οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή και φθάνουν τα 8 μποφόρ.

Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις ενώ με το πρώτο δρομολόγιο από Κυλλήνη αναμένονται στο νησί πυροσβέστες με 5 οχήματα για να ενισχύσουν τις τοπικές δυνάμεις. Η πυρκαγιά καίει χαμηλή βλάστηση και δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές.

Ζάκυνθος | Μεγάλη φωτιά σε Έξω Χώρα - Μαριές

Στη Ζάκυνθο για ενίσχυση από τον Άραξο και από Κυλλήνη

Όπως αναφέρει το imerazante, στο σημείο επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις, ενώ για ενίσχυση ήρθε στο νησί και πεζοπόρο τμήμα από τον Άραξο. Συγκεκριμένα, επιχειρούν 18 πυροσβέστες με εννέα οχήματα, ενώ με το πρώτο δρομολόγιο από Κυλλήνη αναμένονται στο νησί και άλλοι πυροσβέστες με 5 οχήματα για να ενισχύσουν τις τοπικές δυνάμεις.

Επίσης, ανακοίνωση εξέδωσε η δημοτική αρχή. «Μεγάλη φωτιά στην Έξω Χώρα. Υδροφόρες του Δήμου και μηχανήματα έργου επιχειρούν στο σημείο συνδράμοντας το έργο της Πυροσβεστικής. Η Πολιτική Προστασία του Δήμου, ο Δήμαρχος και σύσσωμη η δημοτική αρχή παρέχουν κάθε βοήθεια για την άμεση κατάσβεση».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ