Ελλαδα

Μαρία Καρυστιανού: Γιατί άργησε η εισαγγελία τόσο με τον κύριο Αγοραστό;

Με αφορμή την ποινική δίωξη εις βάρος του πρώην περιφερειάρχη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μαρία Καρυστιανού: Γιατί άργησε η εισαγγελία τόσο με τον κύριο Αγοράστο;
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ "ΤΗ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΤΥΧΩΝ ΠΟΥ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟ" (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Μαρία Καρυστιανού: Γιατί άργησε η εισαγγελία με τον κύριο Αγοραστό; - Ερώτημα μητέρας θύματος των Τεμπών

Η Μαρία Καρυστιανού μήτερα θύματος του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη σχολίασε την ποινική διώξη εις βάρους του πρώην περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού.

Μαρία Καρυστιανού: Είναι ο πρώτος άνθρωπος που αλλοίωσε τον τόπου του δυστυχήματος

Μιλώντας στο κανάλι OPEN με αφορμή την παραπάνω εξέλιξη η κυρία Καρυστιανού είπε: «Θα ήθελα να καταλάβω γιατί πήρε τόσο πολύ στην εισαγγελία να ασχοληθεί με τον κύριο Αγοραστό ο οποίος ήταν ο πρώτος που ξεκίνησε την διαδικασία της συγκάληψης».

Η Μαρία Καρυστιανού, μητέρα της 20χρονης Μάρθης Ψαροπούλου, που έχασε τη ζωή της στην πρωταφανή τραγωδία, μίλησε για το πώς την αντιμετώπισε η ανώτατη εισαγγελία της χώρας, ενώ για πρώτη φορά κατήγγειλε πως έφτασαν στο σημείο να την προτρέψουν να πάει στην εκκλησία για να βοηθηθεί, αντί να δώσουν σημασία σε αυτά που είχε να πει.

Σε συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό Radio984 του Ηρακλείου, η κ. Καρυστιανού ανέφερε πως όταν επισκέφθηκε τον Άρειο Πάγο για να μεταφέρει στην εισαγγελέα τα όσα γνώριζε μετά την αδιάκοπη έρευνά της, εκείνη της είπε «αυτά συμβαίνουν» και να πάει να… επισκεφθεί μια εκκλησία για να τη βοηθήσει.

«Είναι δυνατόν να πηγαίνω στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και να της λέω αυτά τα πράγματα και αντί να μου πει ‘ναι, είναι μεμπτό, δεν είναι μεμπτό, είναι ποινικά κολάσιμο’, ή οτιδήποτε, να μου λέει: ‘Τι να κάνουμε; Αυτά συμβαίνουν. Πάτε στην εκκλησία να σας βοηθήσει. Κοιτάξτε μπροστά τη ζωή σας’», είπε χαρακτηριστικά η Μαρία Καρυστιανού, καταγγέλλοντας για άλλη μια φορά πρωτοφανείς «μεθοδεύσεις συγκάλυψης» ευθυνών σε όλα τα επίπεδα.

Τέμπη: Διάψευση Αρείου Πάγου για καθυστερήσεις και παραλείψεις στην έρευνα

Με κοινή ανακοίνωση τους εισαγγελείς διαψεύδουν δημοσιεύματα για παραλείψεις και καθυστερήσεις στις δικαστικές διαδικασίες όσον αφορά το πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών.

Ειδικότερα, η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ιωάννα Κλάπα και η εισαγγελέας Γεωργία Αδειλίνη διαψεύδουν δημοσιεύματα περί παραλείψεων στις δικαστικές έρευνες για τα Τέμπη, καθώς και επικρίσεις που διατυπώθηκαν εναντίον της ίδιας της εισαγγελέως του ανωτάτου ποινικού δικαστηρίου, αλλά παρέχουν πλήρη ενημέρωση για τις δικαστικές διαδικασίες σχετικά με τη δικαίωση των θυμάτων των Τεμπών.

Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωσή τους, αναφέρουν ότι η ανάκριση ήδη έχει ολοκληρωθεί σε χρόνο πολύ σύντομο, συνολικά 31 άτομα έχουν ποινικά διωχθεί ως υπεύθυνοι του τραγικού δυστυχήματος, ενώ υπογραμμίζουν, ότι η δίκη για τους υπευθύνους θα διεξαχθεί σύντομα.

Ποινική δίωξη σε βάρος του πρώην περιφερειάρχη, Κώστα Αγοραστού για την τραγωδία στα Τέμπη

Ο πρώην περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, έρχεται αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη καθώς σε βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη με την κατηγορία ότι ο τόπος του δυστυχήματος στα Τέμπη έχει «μπαζωθεί».

Πιο συγκεκριμένα, η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Λάρισας άσκησε την Δευτέρα ποινική δίωξη σε βάρος του κ. Αγοραστού για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος με τον πρώην περιφερειάρχη να αρνείται το αδίκημα. Με υπόμνημα τονίζει ειδικά ως προς το επίδικο σκέλος της «αλλοίωσης» του χώρου της σιδηροδρομικής τραγωδίας.

Παράλληλα, υπογραμμίζει, πως η Περιφέρεια Θεσσαλίας είχε υποστηρικτικό και όχι αποφασιστικό ρόλο στις εργασίες που ακολούθησαν στον τόπο της τραγωδίας, μετά και την περαίωση της έρευνας από τις Αρχές για τον εντοπισμό θυμάτων, προκειμένου να αποκατασταθούν οι συγκοινωνίες.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ