Ελλαδα

Κλειστή αυτήν την ώρα η Πανεπιστημίου λόγω του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου

Προβλήματα στους γύρω δρόμους

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φοιτητές στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας
Κίνηση τώρα: Κλειστή η Πανεπιστημίου - Προβλήματα στους γύρω δρόμους © ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI

Κίνηση τώρα: Κλειστή η Πανεπιστημίου λόγω του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου - Προβλήματα στους γύρω δρόμους

Μποτιλιάρισμα στην άνοδο της Λεωφόρου Κηφισού από το ύψος της Λαχαναγοράς μέχρι και τη Νέα Φιλαδέλφεια λόγω ακινητοποιημένου οχήματος στο ύψος της Αχαρνών. Αυξημένη είναι η κίνηση και σε άλλους δρόμους της Αττικής. 

Κλειστή η Πανεπιστημίου λόγω εξέλιξης του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου. Προβλήματα στους γύρω δρόμους.

Κίνηση τώρα: Κλειστή η Πανεπιστημίου - Προβλήματα στους γύρω δρόμους

Δείτε τον χάρτη με τους δρόμους που βρίσκονται στο «κόκκινο» αυτήν την ώρα στην Αθήνα. 

Κλειστή αυτήν την ώρα η Πανεπιστημίου λόγω του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου

Σε εξέλιξη το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο

Στο πανελλαδικό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο σήμερα (8.02) με κεντρικό αίτημα τη μη ψήφιση του νομοσχεδίου για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων, συμμετέχουν 150 φοιτητικοί σύλλογοι, μαθητές, εργαζόμενοι σε ΑΕΙ και μέλη ΔΕΠ (Διδακτικό Ερευνητικό Προσωπικό). Στην κοινή ανακοίνωση των φοιτητικών συλλόγων εκφράζεται η αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο για την Ίδρυση Ιδιωτικών Πανεπιστημίων στην Ελλάδα: «Ο υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε ότι θέτει σε διαβούλευση το νομοσχέδιο που τσακίζει τις σπουδές και τα πτυχία.

Η κυβέρνηση αποτελεί μειοψηφία στους χώρους εκπαίδευσης και επιμένει να φέρει το νομοσχέδιο με όσα απορρίψαμε η πλειοψηφία των φοιτητών. Το νομοσχέδιο είναι ακόμα χειρότερο από ό,τι προβλέπαμε! Από την μία φέρνει την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων με όλα τα κομφόρ και μπόλικη κοροϊδία περί «αυστηρών κριτηρίων» και τρόπων εισαγωγής, Φτάνει στο σημείο να προβλέπει δίδακτρα στα ελληνόφωνα προπτυχιακά (!) (υπάρχει ήδη στα ξενόγλωσσα) για τους αλλοδαπούς φοιτητές, ανοίγοντας το δρόμο για τη γενίκευσή τους! Τα «περί αναβάθμισης» των δημοσίων ΑΕΙ πάνε περίπατο αφού επιβεβαιώνεται ότι ακολουθείται ο ίδιος δοκιμασμένος δρόμος της ενίσχυσης της λειτουργίας των ΑΕΙ με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια που φέρνει τζίρους για τους επιχειρηματίες και υποχρηματοδότηση, ελλείψεις και υποβαθμισμένα πτυχία για τους φοιτητές».

Στο συλλαλητήριο θα συμμετάσχουν και 8 σύλλογοι μελών ΔΕΠ:Σύλλογος μελών ΔΕΠ Πανεπιστημίου Πατρών, Σύλλογος επιστημονικού διδακτικού προσωπικού Παντείου, Ενιαίος φορέας διδασκόντων της σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης, Ενιαίος σύλλογος διδασκόντων Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Σύλλογος διδασκόντων Θετικών Επιστημών ΕΚΠΑ, Σύλλογος μελών ΔΕΠ Φιλοσοφικής Σχολής ΕΚΠΑ, Σύλλογος ΔΕΠ Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου και Σύλλογος ΔΕΠ Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Στις κινητοποιήσεις, οι οποίες θα λάβουν χώρα σε όλη την Ελλάδα, συμμετέχει και η ΟΛΜΕ. Παράλληλα, κήρυξε στάση εργασίας από τις 11:00 έως τη λήξη της βάρδιας.

Σήμερα, έχει κηρύξει απεργία και η ΠΟΣΔΕΠ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Διδακτικού & Ερευνητικού Προσωπικού), σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους φοιτητές.
Στάσεις εργασίας από τις 11 π.μ. έχει αποφασίσει για σήμερα και το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ για τη συμμετοχή των δημοσίων υπαλλήλων στο συλλαλητήριο.

Δείτε επίσης »»» 9 + 1 εικόνες από το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ