Ελλαδα

Πόσο θα διαρκέσουν οι Αλκυονίδες - Πού θα φτάσει ο υδράργυρος

Οι προγνώσεις Μαρουσάκη - Γιαννόπουλου

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Άτομα δίπλα σε θάλασσα κατά τις Αλκυονίδες
Καιρός - Αλκυονίδες: Πόσο θα διαρκέσουν - Οι προγνώσεις © ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI

Αλκυονίδες: Πόσο θα διαρκέσουν - Η πρόγνωση του καιρού για το επόμενο διάστημα - Άνοδος της θερμοκρασίας

Οι Αλκυονίδες είναι εδώ και ο καιρός των τελευταίων ημερών θυμίζει Άνοιξη, τι κι αν βρισκόμαστε στην καρδιά του Χειμώνα. Η καλοκαιρία και οι υψηλές θερμοκρασίες φαίνεται ότι θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες. 

Καιρός: Αίθριος σε όλη τη χώρα τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου - Έως 20 βαθμούς Κελσίου το θερμόμετρο - Η πρόγνωση του meteo και της ΕΜΥ.
Αίθριος καιρός αναμένεται τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2024 © Eurokinissi/Θανάσης Καλλιάρας

Στη σημερινή του πρόγνωση, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης σημειώνει ότι ο καιρός σήμερα θα σημειώσει υψηλές θερμοκρασίες υψηλές για την εποχή. Η καλοκαιρία αναμένεται να διαρκέσει μέχρι και την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2024, ενώ η ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσει σε αρκετά γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας, με λίγες αραιές συννεφιές προς τα κεντρικά και βόρεια τμήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί και βορειοδυτικοί, με αποτέλεσμα ο υδράργυρος να σκαρφαλώσει αργά το μεσημέρι στους 20-23 βαθμούς Κελσίου. Όπως είπε ο μετεωρολόγος του OPEN, «πρόκειται για θερμοκρασίες πολύ πιο υψηλές για την εποχή στην οποία βρισκόμαστε».

Αλκυονίδες ημέρες με τη θερμοκρασία έως και τους 22 βαθμούς στην Αττική

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, στην Αττική σήμερα (5.2) θα επικρατήσει ηλιοφάνεια, με τους ανέμους να πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις, στα 4-5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα φτάσει το μεσημέρι κοντά στους 22 βαθμούς Κελσίου. Την ίδια ώρα, στη Θεσσαλονίκη θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με κάποιες αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με τοπικές μέτριες εντάσεις, ενώ ο υδράργυρος θα φτάσει μέχρι τους 19 βαθμούς Κελσίου, αργά το μεσημέρι. Επιπλέον, ο μετεωρολόγος σημείωσε ότι «μπορεί η θερμοκρασία να ξεκινάει χαμηλά νωρίς το πρωί και αργά το μεσημέρι να βλέπουμε θερμοκρασίες 18, 20 και 22 βαθμών Κελσίου».

Όπως εξηγεί ο μετεωρολόγος, οι θερμές αέριες μάζες καλύπτουν το μεγαλύτερο τμήμα της Μεσογείου και φτάνουν μέχρι και την Ελλάδα. «Αυτό σημαίνει ότι τουλάχιστον μέχρι και την Πέμπτη, 8 Φεβρουαρίου, θα βλέπουμε θερμοκρασίες πάνω από τους 20 βαθμούς. Ειδικότερα, στη βόρεια Ελλάδα ο υδράργυρος θα “αγγίξει” τους 22 βαθμούς και στην κεντρική και νότια τους 24». Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης συμπλήρωσε ακόμη ότι μέσα στις επόμενες ημέρες δεν θα δούμε βροχοπτώσεις, «καθώς έχει απλωθεί το λεγόμενο “ατμοσφαιρικό βουνό” και λειτουργεί σαν “ομπρέλα” προστασίας για τις κακοκαιρίες». 

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cyww1uz6qhw9)

Πόσο θα διαρκέσουν οι Αλκυονίδες σύμφωνα με τον Π. Γιαννόπουλο

Σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου της ΕΡΤ, Παναγιώτη Γιαννόπουλου, τουλάχιστον μέχρι τις 15 Φλεβάρη δεν αναμένεται κάποια ψυχρή εισβολή, ενώ το θερμόμετρο θα συνεχίσει να ανεβαίνει με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Την Πέμπτη, θα σημειωθούν τοπικές βροχές στο Ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο και λίγες καταιγίδες, καθώς και στο ανατολικό Αιγαίο. Την Κυριακή αναμένονται τοπικές βροχές στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί, νοτιοδυτικοί και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 17 με 20 βαθμούς, σε έναν χειμώνα που ουσιαστικά δεν έχει έρθει ακόμα.

Πιο αναλυτικά, σήμερα Δευτέρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και από το μεσημέρι στα νότια τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο και θα φτάσει στις περισσότερες περιοχές τους 17 με 19 βαθμούς Κελσίου, δηλαδή σε επίπεδα υψηλότερα από τα κανονικά για την εποχή κατά 4 με 5 βαθμούς. Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια. Ασθενείς οι άνεμοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 18 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη επίσης προβλέπεται μια ημέρα με αίθριο ουρανό. Οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς, Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 17 βαθμούς.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cywvz47m6luh)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY