Ελλαδα

Χειροπέδες σε δύο ειδικούς φρουρούς για ξυλοδαρμό διαδηλωτή στους Αμπελόκηπους

Η ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ειδικοί Φρουροί
Ειδικοί Φρουροί © Eurokinissi

Ξυλοδαρμό διαδηλωτή στους Αμπελόκηπους: Χειροπέδες σε δύο ειδικούς φρουρούς - Η ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

H Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας προχώρησε στη σύλληψη δύο ειδικών φρουρών.

Σύμφωνα με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη οι δύο αστυνομικοί εμπλέκονται σε περιστατικό ξυλοδαρμού ενός διαδηλωτή που έλαβε χώρα στους Αμπελόκηπους το βράδυ της Κυριακής.

Το περιστατικό έγινε γνωστό από βίντεο που διέρρευσε στο διαδίκτυο και κατόπιν έρευνας διαπιστώθηκε πως ο ένας συλληφθείς προέβη σε επανειλημμένα χτυπήματα με γροθιές σε διάφορα σημεία του σώματος του πολίτη, χωρίς αυτός να έχει προβάλει αντίσταση την ώρα που ο συνάδελφός του παρακολουθούσε χωρίς να επέμβει.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για βασανιστήρια και συνέργεια σε βασανιστήρια, αντίστοιχα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας συνελήφθησαν δύο ειδικοί φρουροί και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για βασανιστήρια και συνέργεια σε βασανιστήρια, αντίστοιχα.

Ειδικότερα, οι συλληφθέντες ταυτοποιήθηκαν ως οι αστυνομικοί που εμπλέκονται σε περιστατικό, το οποίο απεικονίζεται σε βίντεο στο διαδίκτυο και αφορά άσκηση σωματικής βίας σε βάρος πολίτη – διαδηλωτή κατά τη διάρκεια ακινητοποίησης και δέσμευσής του, βραδινές ώρες της 28-01-2024 στους Αμπελόκηπους Αττικής.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο ένας συλληφθείς προέβη σε επανειλημμένα χτυπήματα με γροθιές σε διάφορα σημεία του σώματος του πολίτη, χωρίς αυτός να έχει προβάλει αντίσταση, ενώ ο έτερος συλληφθείς παρακολουθούσε χωρίς να προβεί σε καμία ενέργεια αποτροπής ή διακοπής της αξιόποινης πράξης.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ