Ελλαδα

Έκτακτη Σύνοδος Πρυτάνεων σήμερα για τις εξετάσεις εξαμήνου

Συνεχίζονται οι καταλήψεις στα Πανεπιστήμια

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το κτίριο του Πανεπιστημίου Αθηνών στα Προπύλαια
Μουδιασμένη η πανεπιστημιακή κοινότητα © EUROKINISSI /ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Καταλήψεις στα Πανεπιστήμια: Έκτακτη Σύνοδος Πρυτάνεων σήμερα για την εξεταστική

Έκτακτη Σύνοδος Πρυτάνεων σήμερα (29.1) προκειμένου να εξεταστούν οι εναλλακτικές λύσεις για τη διεξαγωγή των φοιτητικών εξετάσεων, όσο συνεχίζονται οι καταλήψεις στα Πανεπιστήμια για την ίδρυση των μη κρατικών ΑΕΙ στην Ελλάδα. Το Υπουργείο Παιδείας προτείνει με εγκύκλιο την εξ αποστάσεως διενέργεια της εξεταστικής. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι εξ αποστάσεως θα παρέμβει στη Σύνοδο ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης, ο οποίος αναμένεται να αναφερθεί στη χρηματοδότηση της ανώτατης εκπαίδευσης και τους προϋπολογισμούς των πανεπιστημίων, καθώς και στη θεσμική τους απελευθέρωση από το κράτος.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cyqjlr9kxn75)

Καταλήψεις στα Πανεπιστήμια: Εξ αποστάσεως η εξεταστική

Σύμφωνα με το Υπουργείο, οι εξ αποστάσεως εξετάσεις είναι ο μοναδικός τρόπος για να μην χαθεί η εξεταστική περίοδος, ενώ για να άρει τις οποίες επιφυλάξεις ο υπουργός Παιδείας θα καταθέσει σειρά από προτάσεις τεχνικού τύπου που, όπως επισημαίνεται, θα διασφαλίσουν τη διαδικασία.

Πληροφορίες του ΣΚΑΪ αναφέρουν ότι οι προτάσεις αυτές φαίνεται να γίνονται αποδεκτές ήδη από κάποια πανεπιστήμια. «Η εγκύκλιος του υπουργού Παιδείας για την ψηφιακή διεξαγωγή των εξετάσεων στις σχολές που είναι σε εξέλιξη καταλήψεις μπορεί να βοηθήσει σημαντικά για να ολοκληρωθεί η διαδικασία και να μην χαθεί το εξάμηνο», έχει δηλώσει χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρύτανης του πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Θανάσης Κατσής.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας, οι ηλεκτρονικές εξετάσεις προβλέπονται ρητά όταν είναι αδύνατη η διά ζώσης διεξαγωγή της αξιολόγησης των φοιτητών ή η χρήση των υποδομών του ΑΕΙ για τη διεξαγωγή της εξεταστικής διαδικασίας. Ο νόμος προβλέπει ωστόσο ότι την απόφαση λαμβάνουν οι αρχές των ιδρυμάτων όπως επιβάλλει το αυτοδιοίκητο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.