Ελλαδα

Διαψεύδονται οι μαζικές παραιτήσεις στην ελληνική φρεγάτα που πηγαίνει Ερυθρά Θάλασσα

Τι αναφέρουν πηγές του Πολεμικού Ναυτικού

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πολεμικό Ναυτικό: Διαψεύδονται οι μαζικές αποστρατείες στη φρεγάτα «Ύδρα»
Φρεγάτα Ύδρα © Φωτό Αρχείου (Eurokinissi)

Πολεμικό Ναυτικό: Διαψεύδονται οι μαζικές αποστρατείες στη φρεγάτα «Ύδρα» λόγω αποστολής στην Ερυθρά Θάλασσα

Το Πολεμικό Ναυτικό διαψεύδει τα δημοσιεύματα που συνδέουν τις παραιτήσεις στελεχών του στόλου με την αποστολή της φρεγάτας «ΥΔΡΑ» στην πολυεθνική επιχείρηση Prosperity Guardian, στην Ερυθρά Θάλασσα.

Σημειώνεται ότι η φρεγάτα προγραμματίζεται να οδεύσει στην Ερυθρά Θάλασσα για να συνδράμει στην αποκατάσταση της ασφάλειας στη ναυσιπλοϊα, μετά τις συνεχείς επιθέσεις κατά εμπορικών πλοίων από τους Χούθι της Υεμένης.

Τι αναφέρει το Πολεμικό Ναυτικό

«Σας γνωρίζουμε ότι ο αριθμός του προσωπικού της Φρεγάτας ΥΔΡΑ που αιτήθηκε αποστρατεία το πρόσφατο χρονικό διάστημα δεν ανταποκρίνεται στον αριθμό που αναγράφεται στα σχετικά δημοσιεύματα στον ηλεκτρονικό τύπο και δεν μπορεί να συνδεθεί με τη συμμετοχή Μονάδας ΠΝ στην αποστολή PROSPERITY GUARDIAN. Ο συνολικός αριθμός αιτήσεων αποστρατείας στελεχών του ΠΝ εντός του 2024 είναι κατά πολύ μικρότερος του αριθμού που αναφέρεται στα κοινωνικά δίκτυα», αναφέρει η σχετική ενημέρωση από το Πολεμικό Ναυτικό.

Πώς προέκυψε το ζήτημα

Το θέμα έφεραν στην δημοσιότητα απόστρατοι αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού κάνοντας λόγο για 17 μέλη του πληρὠματος που έχουν παραιτηθεί.

Συγκεκριμένα, η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Νήσων Περιφέρειας Αττικής (ΕΣΠΕΕΝΠΑ) έστειλε έγγραφο προς την Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ) αναφορικά με τη «νέα πραγματικότητα» στο Πολεμικό Ναυτικό όπως αναφέρουν, αφού σύμφωνα με καταγγελίες που έχουν παραλάβει, μέσα σε μία μέρα 17 στελέχη υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους. Μάλιστα, η ΕΣΠΕΕΝΠΑ διευκρινίζει ότι ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί στο 10% των συνολικών παραιτήσεων του έτους 2023 για το Πολεμικό Ναυτικό.

Στη συνέχεια αναφέρει ότι οι παραιτήσεις αφορούν στελέχη που υπηρετούσαν στη φρεγάτα «ΥΔΡΑ».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ