Ελλαδα

Τι ανοίγει 2 Ιανουαρίου – Ωράριο για σούπερ μάρκετ, φαρμακεία, λαϊκές

Ανοικτές για το κοινό θα είναι οι τράπεζες, όπως επίσης οι δημόσιες υπηρεσίες και τα ΕΛΤΑ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Καλάθι του νοικοκυριού: «Μικρότερη τιμή σε 101 προϊόντα σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα»
Σουπερμάρκετ © Pixabay

2024: Τι θα είναι ανοικτό στις 2 Ιανουαρίου 

Το 2023 διανύει τις τελευταίες του ώρες και τα εμπορικά καταστήματα θα είναι ανοικτά μέχρι τις 18.00 σήμερα το απόγευμα.  Η 2η Ιανουαρίου δεν είναι επίσημη αργία, παραδοσιακά, ωστόσο, τα εμπορικά καταστήματα θα μείνουν κλειστά για να γίνει η απογραφή των αποθεμάτων.

Τα περισσότερα σούπερ μάρκετ αναφέρουν επίσης στις επίσημες ιστοσελίδες τους πως θα είναι κλειστά στις 2 Ιανουαρίου. Ανοικτές για το κοινό θα είναι και όλες οι τράπεζες, όπως επίσης οι δημόσιες υπηρεσίες και τα ΕΛΤΑ.

Κανονικά οι λαϊκές αγορές από την Τρίτη 2 Ιανουαρίου - Ξεκινάει και η εφαρμογή των POS

Κανονικά θα λειτουργήσουν οι λαϊκές αγορές από την Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2024 ενώ ξεκινάει και η εφαρμογή της χρήσης μηχανημάτων Pos, για την αποδοχή πιστωτικών και χρεωστικών καρτών, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Παναττική Ομοσπονδία Σωματείων Επαγγελματιών Πωλητών Λαϊκών Αγορών.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση:

«Μετά την αργία της Πρωτοχρονιάς όλοι οι πωλητές των λαϊκών αγορών θα βρισκόμαστε κανονικά στις θέσεις μας από την Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2024, σε κάθε γειτονιά της Ελλάδας, προκειμένου να εξυπηρετήσουμε τους χιλιάδες Ελληνες καταναλωτές που διαχρονικά μας εμπιστεύονται για τις αγορές τους αξιοποιώντας ιδανικά το τρίπτυχο, ποιότητα, ποικιλία, καλές τιμές.
Ταυτόχρονα όμως με τη νέα χρονιά υποδεχόμαστε και μια νέα εποχή για τις λαϊκές αγορές με την καθολική εφαρμογή χρήσης POS, μηχανημάτων αποδοχής πιστωτικών και χρεωστικών καρτών, που καθίσταται πλέον υποχρεωτική προς όφελος όλων για τη βέλτιστη εξυπηρέτηση καταναλωτών και πωλητών ικανοποιώντας έτσι ένα διαχρονικό αίτημα του κλάδου».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ