Ελλαδα

Καλοκαιρία με υψηλές θερμοκρασίες και σήμερα Παρασκευή (29.12)

Αναλυτικά η πρόγνωση από ΕΜΥ και Meteo

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ήλιος πίσω από τους φοίνικες στον Εθνικό Κήπο
Πώς θα κυλήσει ο καιρός σήμερα Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2023 © ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI

Καιρός σήμερα Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2023: Πρόγνωση από Meteo και ΕΜΥ - Υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες

Καλός θα είναι ο καιρός και σήμερα Παρασκευή (29.12). Οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες συνεχίζονται και ηλιοφάνεια θα επικρατήσει στο μεγαλύτερος μέρος της χώρας. 

Σύμφωνα με την πρόγνωση του Meteo, λίγες νεφώσεις, πυκνότερες στα δυτικά, στα νότια, στη Θράκη και στο Αιγαίο αναμένονται σήμερα Παρασκευή (29.12). Σχετικά υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες θα επικρατήσουν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ενώ περιορισμένη ορατότητα και τοπικά πυκνές ομίχλες θα καταγραφούν επίσης. Παγετός κατά τόπους στα ηπειρωτικά τη νύχτα και νωρίς το πρωί.

Πιο αναλυτικά, αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες θα είναι κατά περιόδους πυκνότερες στη δυτική και νότια χώρα, στη Θράκη και στο Αιγαίο. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα σε πολλές περιοχές θα είναι περιορισμένη και θα σχηματιστούν τοπικά πυκνές ομίχλες. Παγετός θα εκδηλωθεί τη νύχτα σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα της ηπειρωτικής χώρας και σε πεδινά τμήματα της Βόρειας Ελλάδας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -4 έως 14 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -2 έως 15, στην Ήπειρο από 2 έως 16, στη Θεσσαλία από 0 έως 15-16 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 2 έως 16-18, στα νησιά του Ιονίου από 5 έως 17 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 6 έως 17-19 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 μποφόρ στο Ιόνιο βορειοδυτικοί με ίδιες εντάσεις, ενώ στα νότια πελάγη θα επικρατήσει δυτικό ρεύμα επίσης εντάσεων 3-4 μποφόρ.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cy012h1eec81)

Στην Αττική περιμένουμε παροδικές νεφώσεις, ενώ τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα θα είναι περιορισμένη και ενδέχεται να σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 17 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις, ενώ τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα θα είναι περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 15 βαθμούς, αλλά περιφερειακά της πόλης οι ελάχιστες θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερες.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cy013japp5s9)

Καιρός σήμερα Παρασκευή (29.12) - Πρόγνωση ΕΜΥ

Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα, οι οποίες θα είναι κατά τόπους πιο πυκνές, αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα νότια και το ανατολικό Αιγαίο. Η ορατότητα κυρίως τις πρωινές ώρες θα είναι περιορισμένη στα ηπειρωτικά όπου κατά τόπους θα σχηματιστεί ομίχλη. Οι άνεμοι θα πνέουν στα πελάγη από δυτικές μέχρι νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και στα νότια τοπικά 5 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία παρόλο που θα σημειώσει μικρή πτώση, κυρίως στα βορειοδυτικά, στις υπόλοιπες περιοχές θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα φθάσει στα δυτικά και τα βόρεια τους 15 με 17 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 17 με 19 βαθμούς και στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα κατά τόπους τους 20 με 21 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα που από τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους πιο πυκνές.
Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές με μικρή πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών.
Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και στο Ιόνιο δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αρχικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις. Από τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους πιο πυκνές.
Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αρχικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις. Από το απόγευμα θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους πιο πυκνές.
Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Αρχικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις. Από το απόγευμα θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους πιο πυκνές.
Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα που τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους πιο πυκνές.
Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αρχικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις. Από τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους πιο πυκνές.
Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα που από τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους πιο πυκνές.
Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ