Ελλαδα

«Με κλείδωνε στη ντουλάπα χωρίς νερό και φαγητό»: Η απολογία του 16χρονου που σκότωσε τον πατέρα του

Μητέρα και αδελφός κατέθεσαν για την κακοποιητική συμπεριφορά του 71χρονου

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ.
(φωτογραφία αρχείου) © ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Καλύβια: Οι καταθέσεις του 16χρονου πατροκτόνου, της μητέρας και του αδελφού του για την κακοποιητική συμπεριφορά του 71χρονου

Όλα όσα βίωνε περιέγραψε στην απολογία του ο 16χρονος που σκότωσε τον πατέρα του μέσα στο σπίτι όπου διέμεναν στα Καλύβια. Ο ανήλικος, που αφέθηκε ελεύθερος χωρίς να του επιβληθούν περιοριστικοί όροι, έδωσε στον εισαγγελέα και τον ανακριτή λεπτομέρειες για το πώς μαχαίρωσε μέχρι θανάτου τον πατέρα του, αλλά και την κακοποιητική συμπεριφορά που είχε ο 71χρονος προς όλα τα μέλη της οικογένειας. 

«Κατέβαινε τις σκάλες και συνέχιζα να τον μαχαιρώνω. Το προηγούμενο βράδυ το είχα σκάσει από το σπίτι και αυτό για εκείνον ήταν μεγάλο παράπτωμα. Ήξερα ότι όταν θα γυρίσει θα με κάνει να υποφέρω, όπως συνήθιζε να κάνει. Τόσα χρόνια μόνο ξύλο έβλεπα. Αυτό που έκανα είναι κακό. Το μετανιώνω σαν πράξη. Αισθάνομαι ανακούφιση, απελευθερώθηκα. Πλέον δεν φοβάμαι εγώ και η οικογένειά μου», φέρεται να υποστήριξε ο 16χρονος, σύμφωνα με το Mega και πρόσθεσε: «Τράβηξα τόσα πολλά, αλλά αφού κατάφερα να φτάσω μέχρι εδώ είμαι χαρούμενος. Ήθελα να φύγω από το σπίτι αλλά δεν μπορούσε η μητέρα μου να μας έχει όλους μαζί. Δεν ξέρω πόσες φορές τον μαχαίρωσα. Μου είπε νομίζω "γιατί με σκοτώνεις;". Με κλείδωνε στην ντουλάπα χωρίς νερό και φαγητό. Έτσι, όταν άκουσα την πόρτα θόλωσα». 

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cy052ev8qye1)

«Με είχε κάνει μαύρη στο ξύλο» - Τι είπε η μητέρα στις αρχές για τον 71χρονο

Στις αρχές κατέθεσαν, όμως, τόσο ο μεγαλύτερος αδελφός του, όσο και η μητέρα του, οι οποίοι δεν ζούσαν μαζί με τον 16χρονο και τον 71χρονο στο σπίτι στα Καλύβια. «Ο πατέρας μάς χτυπούσε. Όσο έλειπα από το σπίτι, ο μικρός μου έλεγε ότι τον βρίζει, τον χτυπάει, χωρίς εκείνος να αντιδράει», εξομολογήθηκε ο αδελφός του 16χρονου. Με τη σειρά της και η μητέρα του 16χρονου περιέγραψε όσα είχε βιώσει από τον 71χρονο. «Μια φορά με είχε κάνει μαύρη στο ξύλο. Με έβλεπαν τα παιδιά μου σε αυτή την κατάσταση και δεν άντεξα. Πήγα και τον κατήγγειλα στην αστυνομία. Με μείωνε και με έβριζε συνεχώς. Όσο ήμουν μαζί του δεν με άφηνε να έχω κοινωνικές επαφές. Δεν με άφηνε να βγω από το σπίτι και με χτυπούσε. Δεν άντεχα αυτή τη ζωή. Ήθελε να τους ελέγχει και να τους περιορίζει όλους. Με είχε βάλει να παραιτηθώ από δύο δουλειές. Την τελευταία φορά μου είπε "αν πας στη δουλειά τόσες ώρες, μην ξαναγυρίσεις". Τότε έφυγα και νοίκιασα ένα άλλο μέρος. Δεν με άφηνε να βλέπω τα παιδιά, μόνο εάν πήγαινα εγώ στο σπίτι και τότε κρυφάκουγε όσα λέγαμε. Τα παιδιά μού έλεγαν ότι τους φερόταν όπως σε εμένα», κατέθεσε η μητέρα του 16χρονου. 

Ο 16χρονος μετά την πατροκτονία φέρεται να έπλυνε τα χέρια του και να μπήκε στο αυτοκίνητο του πατέρα του. Σύμφωνα με το Mega, αυτό το έκανε γιατί περίμενε πως κάποιος γνωστός θα τον έβλεπε και θα πήγαινε κοντά του, παράλληλα αναζητούσε τον αδερφό του στο τηλέφωνο και μία κοπέλα για να πάνε από το σπίτι που είχε γίνει το έγκλημα.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cy02dfotr8mp)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ