Ελλαδα

Έφυγε από τη ζωή η ηθοποιός Χαριτίνη Καρόλου

Η πρωταγωνίστρια του "Οι σφαίρες δεν γυρίζουν πίσω" έφυγε στα 78 της χρόνια

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Έφυγε από τη ζωή η ηθοποιός Χαριτίνη Καρόλου

Χαριτίνη Καρόλου: Πέθανε η ηθοποιός - Η πορεία της στον κινηματογράφο και το «αντίο» του Σπύρου Μπιμπίλα

Η ηθοποιός Χαριτίνη Καρόλου έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών. Ο Σπύρος Μπιμπίλας έκανε γνωστή τη θλιβερή είδηση μέσα από ανάρτησή του στο Facebook, λέγοντας το δικό του «αντίο» στη φίλη του. 

«Αντίο αγαπημένη μου φίλη πριν από λίγο μάθαμε το θλιβερό νέο… η καλή μας φίλη συνάδελφος και πολύ καλή ηθοποιός Χαριτίνη Καρόλου άφησε την τελευταία της πνοή και ταξιδεύει προς το φως… Καλό ταξίδι Χαριτίνη μου… θα σε θυμαμαι πάντα με αγάπη για το νοιάξιμό σου για όλους μας και για τη λατρεία σου για το θέατρο!», έγραψε σε ανάρτησή του στo Facebook ο Σπύρος Μπιμπίλας. 

Αντίο αγαπημένη μου φίλη ...Πριν από λίγο μάθαμε το θλιβερό νέο ...η καλή μας φίλη συνάδελφος και πολύ καλή ηθοποιός...

Posted by Σπύρος Μπιμπίλας on Tuesday, December 26, 2023

Χαριτίνη Καρόλου: Η πορεία στην υποκριτική και η φιλία με την Αλίκη Βουγιουκλάκη 

Η Χαριτίνη Καρόλου γεννήθηκε στην Κοζάνη και ήταν το μικρότερο από τα 8 παιδιά της οικογένειας. Ο πατέρας ήταν δικαστικός και τη δεκαετία του ’40 πήρε μετάθεση στον Πειραιά, όπου πέρασε τα παιδικά της χρόνια. Φοίτησε στη δραματική σχολή του Ωδείου Αθηνών, ενώ το κινηματογραφικό της ντεμπούτο έγινε στην ταινία "Ο Αδελφός Άννα", στην οποία πρωταγωνιστούσε ο Πέτρος Φυσσούν και ο Μάνος Κατράκης. Ακολούθησαν οι ταινίες "Ο Ντιρλαντάς", "Όμορφες μέρες", "Ζαβολιές", "Ερασταί του μεσαίου τοίχου", "Οι σφαίρες δεν γυρίζουν πίσω" και "Επιχείρησις Δούρειος Ίππος".

Το 1980 η Χαριτίνη Καρόλου συνεργάστηκε με τη Βουγιουκλάκη με την οποία έγιναν καλές φίλες. Το 1986 παντρεύτηκε τον γνωστό τηλεοπτικό παραγωγό Σούλη Γεωργιάδη, ο οποίος πέθανε το 1997. Δεν απέκτησε παιδιά και αφοσιώθηκε στο θέατρο. Τα τελευταία χρόνια η Χαριτίνη Καρόλου ζούσε σε ένα διαμέρισμα στο Παγκράτι.

Χαριτίνη Καρόλου: Πέθανε η ηθοποιός
Χαριτίνη Καρόλου: Πέθανε η ηθοποιός © NDP PHOTO

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ