Ελλαδα

Έγκλημα στα Καλύβια: Στον ανακριτή την Τετάρτη ο 16χρονος πατροκτόνος

Το τηλεφώνημα που λέει ότι όπλισε το χέρι του

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ.
Έγκλημα στα Καλύβια: Στον ανακριτή την Τετάρτη ο 16χρονος πατροκτόνος © Menelaos Myrillas / SOOC

Έγκλημα στα Καλύβια: Στον ανακριτή την Τετάρτη ο 16χρονος -  Το τηλεφώνημα που λέει ότι όπλισε το χέρι του 

Ένα τηλεφώνημα που ήταν στο ίδιο κακοποιητικό μοτίβο φαίνεται ότι ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τον 16χρονο που το βράδυ της περασμένης Παρασκευής μαχαίρωσε μέχρι θανάτου τον 71χρονο πατέρα του στο σπίτι τους στα Καλύβια. Την Τετάρτη αναμένεται να απολογηθεί για τη δολοφονία. Προανακριτικά ωστόσο φέρεται να έχει πει ότι έδρασε εν βρασμώ.

Ο ανήλικος περίμενε τον πατέρα του με δύο κουζινομάχαιρα· του κατάφερε περίπου 20 μαχαιριές σε κοιλιά, θώρακα, λαιμό και πρόσωπο, ενώ το μένος του ήταν τέτοιο που η λεπίδα του ενός μαχαιριού έσπασε.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cxyh3eh728zt)

Η δίωξη που έχει ασκηθεί είναι για το κακούργημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, καθώς και για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. Αν και ανήλικος είναι άνω των 15, συνεπώς εφόσον η κατηγορία παραμείνει ως έχει, και οι δικαστικές Αρχές δεν δεχθούν το «εν βρασμώ ψυχής», τότε είναι πιθανό να διαταχθεί η προφυλάκισή του.

Η μητέρα του 16χρονου που μαχαίρωσε μέχρι θανάτου τον 71χρονο πατέρα του στο σπίτι όπου διέμεναν στα Καλύβια προχώρησε σε μία σύντομη δήλωση στο Mega.

«Είμαι ψυχολογικά σε άθλια κατάσταση. Δεν μπορώ να διαχειριστώ αυτό που έχει συμβεί. Ό,τι είχα να πω το είπα στην αστυνομία», δήλωσε στο Mega η μητέρα του 16χρονου.

Καλύβια - Τι έγραφε σε αναρτήσεις για την οικογένειά του ο 71χρονος

Η εικόνα πάντως που έβγαζε προς τα έξω ο 71χρονος ήταν διαφορετική. Σε αναρτήσεις του στα social media αναφερόταν συχνά στους γιους του ανεβάζοντας φωτογραφίες μαζί τους, σύμφωνα με το Mega. Ειδικότερα, στις 26 Ιουλίου του 2019 ανήρτησε: «Έχουν γραφτεί τόσα πολλά για τις μητέρες. Ακόμα και σήμερα γράφονται ύμνοι ενώ για τον πατέρα τόσο λίγα. Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει πιο καλό μαξιλάρι από το στήθος του πατέρα».

Ενώ σε άλλη δημοσίευσή του στις 14 Ιουλίου του 2019 έγραψε: «”Τι καλός μπαμπάς που είσαι!” Ποιος άλλος επαινεί τον πατέρα από τα ευτυχισμένα παιδιά του, μόλις ανέβηκαν από τη θάλασσα, μάγκες μου ελάτε και πλακωθείτε στη μάσα. Σήμερα είμαστε για πάρτη μας».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cxvqqyo09e61)

Το χρονικό της δολοφονίας στα Καλύβια

Η οικογενειακή τραγωδία εκτυλίχθηκε στα Καλύβια και σύμφωνα με πληροφορίες, ο νεαρός αμέσως μετά το έγκλημα επικοινώνησε τηλεφωνικά με φιλικό του πρόσωπο, καθώς και με τη μητέρα του και τον αδερφό του, ενημερώνοντάς τους για την πράξη του.

Στη συνέχεια, αστυνομικοί έσπευσαν στο σημείο και προχώρησαν στη σύλληψη του 16χρονου, ειδοποιημένοι από τη μητέρα του. Όπως διαπιστώθηκε, ο 71χρονος έφερε πολλαπλά τραύματα στο θώρακα και στην κοιλιά. Ο 16χρονος φέρεται να είπε ότι τόσο ο ίδιος όσο και η μητέρα του με τον μεγαλύτερο αδερφό του είχαν υποστεί κακοποιητική συμπεριφορά επί σειρά ετών από το θύμα. Μάλιστα, η μητέρα με τον 19χρονο αδερφό του διέμεναν σε άλλο σπίτι από τον ίδιο και τον 71χρονο.

Διαβάστε περισσότερα για το έγκλημα στα Καλύβια

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ