Ελλαδα

Ο Ηλίας Κασιδιάρης φέρεται να πήρε άδεια από τη φυλακή για να ορκιστεί δημοτικός σύμβουλος

Πληροφορίες ότι το αίτημά του έγινε δεκτό

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο καταδικασμένος χρυσαυγίτης, Ηλίας Κασιδιάρης
Ηλίας Κασιδιάρης: Άδεια για να ορκιστεί δημοτικός σύμβουλος © ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Ηλίας Κασιδιάρης: Πληροφορίες για έγκριση του αιτήματος για άδεια από τη φυλακή προκειμένου να ορκιστεί δημοτικός σύμβουλος

Ειδική άδεια φέρεται να έλαβε από τη φυλακή ο καταδικασμένος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης Ηλίας Κασιδιάρης, προκειμένου να ορκιστεί δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων κατά τη διάρκεια της τελετής που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη (28.12) στη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης. 

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», ο Ηλίας Κασιδιάρης έχει καταθέσει ήδη αίτημα προς το συμβούλιο φυλακών Δομοκού για να λάβει άδεια τη συγκεκριμένη ημέρα και ώρα ώστε να παραστεί στην ορκωμοσία. Πληροφορίες της εφημερίδας αναφέρουν ότι το αίτημά του έχει γίνει δεκτό. Όπως ορίζεται από τον νόμο, μετά την ορκωμοσία του, ο Ηλίας Κασιδιάρης αναμένεται να τεθεί σε αργία με απόφαση της αποκεντρωμένης διοίκησης εφόσον είναι φυλακισμένος. 

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cxvy1v8gegtl)

Το δημοσίευμα αναφέρει, επίσης, ότι με ανάλογο τρόπο ο Ηλίας Κασιδιάρης είχε ορκιστεί δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων 2014. Στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές εκείνης της χρονιάς ο Ηλίας Κασιδιάρης είχε εκλεγεί όντας προφυλακισμένος για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Τότε, είχε λάβει άδεια λίγων ωρών προκειμένου να παραστεί στην τελετή ορκωμοσίας, η οποία είχε πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του Ραδιοσταθμού 9,84 στο Γκάζι. Μάλιστα, είχε φθάσει με αστυνομική συνοδεία στον χώρο και αποχώρησε αμέσως μετά για να επιστρέψει στη φυλακή. Η τελετή είχε πραγματοποιηθεί υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και μόνο με ειδική πρόσκληση μπορούσε κάποιος να την παρακολουθήσει, εφόσον ταυτόχρονα βρίσκονταν σε εξέλιξη διαδηλώσεις.

Στις 28 Δεκεμβρίου η ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Αθηναίων

Στις 28 Δεκεμβρίου 2023 θα πραγματοποιηθεί η τελετή ορκωμοσίας του νέου δημάρχου Αθηναίων, Χάρη Δούκα και των μελών του νέου Δημοτικού Συμβουλίου.

Συγκεκριμένα, η τελετή έχει προγραμματιστεί για τις 11:00 το πρωί της Πέμπτης 28 Δεκεμβρίου 2023 στη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης (Φωκίωνος Νέγρη 42). Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «η επιλογή της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης αντικατοπτρίζει την προσήλωση της νέας Δημοτικής Αρχής στην ανάδειξη των γειτονιών της πόλης και στην προοπτική ανανέωσης, ανάπτυξης και δημιουργίας ίσων ευκαιριών για όλους τους κατοίκους της». 

Η τελετή θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω live streaming.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ