Ελλαδα

Δεύτερη σύλληψη για την καταδίωξη με νεκρό αστυνομικό

Χθες η αστυνομία είχε συλλάβει έναν 20χρονο άνδρα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ασπρόπυργος: Συνελήφθη δεύτερος Ρομά για την άγρια καταδίωξη με νεκρό αστυνομικό
© Φωτογραφία Αρχείου (Eurokinissi)

Ασπρόπυργος: Συνελήφθη και δεύτερο άτομο για τον θάνατο αστυνομικού μετά από καταδίωξη 

Συνελήφθη ένα ακόμα άτομο για τον θάνατο του αστυνομικού έπειτα από καταδίωξη στον Ασπρόπυργο. Πρόκειται για έναν 17χρονο, ο οποίος συνελήφθη στο Πέραμα και φέρεται συγγενής του πρώτου συλληφθέντος. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νεαρός ήταν γνωστός στις αρχές από άλλο περιστατικό το 2021 στο οποίο εμπλεκόταν. Μάλιστα, τότε είχε συλληφθεί, του είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι, τους οποίους καταπάτησε σχεδόν αμέσως.

Για την πρώτη σύλληψη την Δευτέρα (18/12), η αστυνομία ανέφερε ότι προχώρησε σε σύλληψη 20χρονου, μέλους εγκληματικής οργάνωσης, που μαζί με συνεργούς του διέπραξε διαδοχικές κλοπές οχημάτων στο Πέραμα και τη Νίκαια Αττικής, όπου για να διαφύγει τη σύλληψη ανέπτυξε υπερβολική ταχύτητα και πραγματοποίησε επικίνδυνους ελιγμούς.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. να προσκρούσουν σε περιπολικό, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού, τον βαρύ τραυματισμό του συνεπιβάτη και τον ελαφρύ τραυματισμό του πληρώματος του περιπολικού.

Στο μεταξύ, στο πένθος έχει βυθιστεί η Ελληνική Αστυνομία, μετά το θάνατο του 29χρoνου αστυνομικού, ενώ σε κρίσιμη κατάσταση είναι και ο δεύτερος 33χρονος αστυνομικός της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., ο οποίος παραμένει διασωληνωμένος και σε φαρμακευτική καταστολή στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του 401. Αυτή τη στιγμή δεν φαίνεται να υπάρχει άμεσος κίνδυνος για τη ζωή του, ωστόσο οι γιατροί επιλέγουν να τον κρατούν σε καταστολή, καθώς αν τον ξυπνήσουν τώρα θα είναι ανυπόφοροι οι πόνοι, καθώς είναι πολυτραυματίας, έχει πολλαπλά κατάγματα στα άκρα, στη λεκάνη, στα πλευρά του. Οι γιατροί έχουν καταφέρει να σταματήσουν την εκτεταμένη αιμορραγία που είχε και αναμένεται ενδεχομένως και εντός της ημέρας να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.

Πηγή: ΕΡΤ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ