Ελλαδα

Ψυχρή εισβολή από αύριο μέχρι και την Κυριακή

Η πρόγνωση της ΕΜΥ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κακοκαιρία
© ΑΡΓΥΡΩ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ/EUROKINISSI

Καιρός: Ψυχρή εισβολή από αύριο μέχρι και την Κυριακή - Η πρόγνωση της ΕΜΥ

«Αγριεύει» ο καιρός από αύριο με ψυχρή εισβολή που θα διαρκέσει ως την Κυριακή. Σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού, από απόψε το βράδυ θα επέλθει η αλλαγή του καιρού, που θα κορυφωθεί αύριο, Παρασκευή, με βροχές και τοπικές καταιγίδες, που θα επηρεάσουν και την Αθήνα τις απογευματινές με βραδινές ώρες.

Όπως προβλέπει η ΕΜΥ, αναμένεται πτώση θερμοκρασίας μέσα σε διάστημα μόλις 4 ημερών. Συγκεκριμένα, ο καιρός θα είναι χειμωνιάτικος το Σάββατο με χιόνια στα ορεινά και σε ημιορεινές περιοχές κυρίως στη Μακεδονία. Στη Θράκη η θερμοκρασία θα πέσει ακόμη πιο χαμηλά με περισσότερο χιόνι. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, στα δυτικά 6 με 7 και στα ανατολικά 7 με 8 και πιθανώς στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο 9 μποφόρ.

Την Κυριακή θα επικρατήσουν στην ανατολική και νότια χώρα αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, κυρίως στα κεντρικά και νότια. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες στη δυτική Πελοπόννησο, όπου είναι πιθανόν να σημειωθούν τοπικές βροχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 6 με 7, στα ανατολικά και νότια πελάγη 7 με 8 και πιθανόν τοπικά έως 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση η οποία θα είναι αισθητή σε όλη τη χώρα. Παγετός θα σημειωθεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ