Ελλαδα

Οικογενειακή υπόθεση η πώληση κάνναβης στην Καλαμάτα - Πατέρας και γιος έβγαλαν 40.000 ευρώ

Τι εντόπισαν οι Αρχές κατά την επιχείρηση τους

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Οικογενειακή υπόθεση η πώληση κάνναβης στην Καλαμάτα - Πατέρας και γιος έβγαλαν 40.000 ευρώ

Καλαμάτα: Πατέρας και γιος έβγαλαν 40.000 ευρώ πουλώντας κάνναβη - Τι εντόπισαν οι Αρχές κατά την επιχείρηση τους

Στην εξάρθρωση μίας οικογενειακής «επιχείρησης» πώλησης κάνναβης προχώρησαν οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών στο σπίτι ενός 63χρονου και του 34χρονου γιου του στην Καλαμάτα.

Οι Αρχές πραγματοποίησαν έφοδο στο σπίτι των δύο ανδρών το απόγευμα της Κυριακής και κατέσχεσαν ένα μικρό οπλοστάσιο, αλλά και 40.000 ευρώ που αποτελούσαν τα κέρδη της επιχείρησης. Η ΕΛΑΣ έφτασε στα χνάρια τους μετά από έρευνα τριών μηνών και επιχείρηση που τέθηκε σε εφαρμογή, όταν συνελήφθη ένας 21χρονος με ποσότητα κάνναβης βάρους 7,3 γραμμαρίων που είχε αγοράσει από αυτούς.

Στην επιχείρηση εξάρθρωσης, ο σκύλος ανίχνευσης ναρκωτικών που είχαν μαζί τους οι άνδρες της Δίωξης ανακάλυψε ποσότητες κάνναβης συνολικού βάρους 20,1 γραμμαρίων, μια ζυγαριά ακριβείας, 685 ευρώ, 200 λαθραία πακέτα τσιγάρων και ένα κλειδί που άνοιγε έναν υπόγειο χώρο ιδιοκτησίας των δραστών, όπου έκρυβαν ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους 14 κιλών και 766 γραμμαρίων. Ακόμη, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν δυο πιστόλια με επτά φυσίγγια στους γεμιστήρες και ένα περίστροφο που εστάλησαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για βαλλιστική εξέταση και μια θήκη μεταφοράς πυροβόλου όπλου.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών κατά συναυτουργία και παραβάσεις του νόμου για τα όπλα και του Τελωνειακού Κώδικα, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας και, μετά την άσκηση της σχετικής δίωξης, παραπέμφθηκαν στον ανακριτή για να απολογηθούν.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ