Ελλαδα

Πού στρέφονται οι έρευνες της ΕΛΑΣ για τα επεισόδια στο Ρέντη

Τι ψάχνουν στους προσαχθέντες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πού στρέφονται οι έρευνες της ΕΛΑΣ για τα επεισόδια στο Ρέντη
Πού στρέφονται οι έρευνες της ΕΛΑΣ για τα επεισόδια στο Ρέντη © Eurokinissi

Επεισόδια Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός: Πού στρέφονται οι έρευνες της ΕΛΑΣ - Τι ψάχνουν στους προσαχθέντες

Έρευνες πραγματοποιούν εως και αυτή την ώρα αστυνομικοί στο σημείο όπου σημειώθηκαν τα σοβαρά επεισόδια χθες το βράδυ έξω από το κλειστό γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη», προκειμένου να εντοπίσουν τον μηχανισμό που εκτόξευσε τη ναυτική φωτοβολίδα η οποία τραυμάτισε βαρύτατα τον 31χρονο αστυνομικό της ΥΑΤ.

Η κατάσταση της υγείας του νεαρού αστυνομικού είναι ιδιαίτερα σοβαρή, πλην όμως, προς το παρόν δείχνει να έχει σταθεροποιηθεί, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση των ιατρών.

Στο ιατρικό ανακοινωθέν που εκδόθηκε λίγο πριν τις τέσσερις τα ξημερώματα, αναφέρεται πως ο ασθενής μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, όπου εισήχθη αμέσως στο χειρουργείο. Κατά την προσπάθεια αφαίρεσης των θραυσμάτων της φωτοβολίδας από την αριστερή μηριαία αρτηρία, η καρδιά του ασθενούς σταμάτησε να χτυπά. Επί δέκα λεπτά οι γιατροί έκαναν ΚΑΡΠΑ παλεύοντας να τον φέρουν πίσω στη ζωή, κάτι που πέτυχαν και τον διασωλήνωσαν. Έγινε περίδεση της αρτηρίας και πλέον ο 31χρονος αστυνομικός νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου.

Ως προς το κομμάτι των ερευνών, αστυνομικοί αναζητούν τον μηχανισμό εκτόξευσης της φωτοβολίδας, αφού ελπίζουν ο δράστης να τον έπιασε με γυμνά χέρια ή έστω να βρέθηκε γενετικό υλικό πάνω του. Οι πάνω από 400 προσαγωγές που έγιναν χθες το βράδυ από το γήπεδο, αφορούν άνδρες ηλικίας από 18 ετών εως και 50 ετών. Όλοι τους, εξετάζονται από τα μεσάνυχτα ως προς τις κινήσεις του, το που βρίσκονταν την ώρα της επίθεσης, ενώ γίνονται έλεγχοι για ευρήματα πυρίτιδας και βενζίνης στα χέρια τους.

Υπενθυμίζεται πως κατά την διάρκεια του αγώνα, περίπου 50 άτομα, βγήκαν από τις εγκαταστάσεις και επιτέθηκαν με μολότοφ, φωτοβολίδες και πέτρες κατά διμοιρίας αστυνομικών που βρισκόταν στο γήπεδο για τα μέτρα.

Ο τραυματισμός του αστυνομικού έγινε στον πρώτο χρόνο των επεισοδίων με τους συναδέλφους του 31χρονου να κάνουν αμέσως χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης για να διαλύσουν τους νεαρούς, οι οποίοι επέστρεψαν στο εσωτερικό της αθλητικής εγκατάστασης.

Είναι χαρακτηριστικό πως συνάδελφοι του 31χρονου άδειαζαν τους πυροσβεστήρες τον έναν πίσω από τον άλλο πάνω στο αριστερό πόδι του, για να μειώσουν την ένταση της φωτοβολίδας, χωρίς επιτυχία. Ο τραυματίας, σφάδαζε από τους πόνους, παθαίνοντας απανωτά σοκ.

Η μεταφορά του στο Γενικό Κρατικό της Νίκας έγινε μέσα σε λίγα μόλις λεπτά, παρά το γεγονός ότι δεν εφημέρευε, αλλά λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης του τραυματία αστυνομικού τα περιθώρια ήταν στενά και επιλέχθηκε το κοντινότερο νοσοκομείο από τον χώρο των επεισοδίων.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ